Gündem

Siyasetin gündemi zam yağmurları oldu!

Siyaset zamları konuşmaya devam ediyor. Muhalefet hayat pahalılığı ve yüksek enflasyon konusunda iktidarı sert sözlerle eleştirirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurdaki müsilajı sildiğimiz gibi enflasyonda ki müsilajıda en kısa zamanda kaldıracağız dedi. TESK Başkanı Palandöken ise gıda ürünlerinde alınandan KDV için hükümete seslendi.

Yeni yılın ilk saatlerinde elektrik, doğalgaz, vergi, vergi harçları ve akaryakıtlara gelen yüksek zamlar eleştirilirken bir hafta geçti ve benzin ile motorine ikinci zam geldi. Cumhurbaşkanı, ‘’vatandaşımızın canının yandığını biliyoruz’’ dedi ama muhalefet tepkili.

Saadet Partisi Genel Başkanı Saadet Partisi ‘’Akaryakıta son bir yılda 46 defa zam geldi ve kuruş kuruş gelen zamlara artık lira lira geliyor’’ dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ‘’Sosyal devlet, fakirin fukaranın yanında olan devlet demektir. Vatandaşı ezmeyen devlet demektir’’ derken Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ‘’Laflara baksak ekonomi şahlara kalktı. Peki ya gerçekler? Benzin ve motorine yine zam geldi, millet hergün biraz daha fakirleşiyor’’ dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul’da roman vatandaşlarla buluştu. Kılıçdaroğlu’nun gündemi hayat pahalılığı, geçim sıkıntısıydı. Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada ‘’durum, düşündüğümüzden çok daha ağır. İktidar ‘verdik iki torba makarna bitti’ diyorlar. ‘Gel bize oy ver’ diyorlar. Bu iş iki kilo makarna işi değildir’’ dedi.

Bu hafta akaryakıta gelen 2 farklı zam pompa fiyatlarına yansıdı. Doğalgaz ve elektriğe gelen zamlarda 2022 Ocak ayı faturalarına yansıyacak. Tüketici Konfederasyonu düşük gelirli aileleri, yaşamı elektrikli cihazlara bağlı olan hastaları da hatırlatarak yüzde 52 ile yüzde 127 arasında değişen elektrik zamlarının geri alınması için konuyu yargıya taşıyacak.