Teknoloji

Skoda tanıtım videosu ile herkesi büyüledi! Yeni model elektrikli araç Skoda Enyaq iV…

Beklenen tanıtım geldi. Skoda’nın merak edilen elektrikli araçının tüm detayları tanıtıldı. Skoda’dan yakında Enyaq iV’nin coupe versiyonu Skoda Enyaq Coupe iV geliyor. Skoda, Enyaq iV’nin coupe versiyonu Skoda Enyaq Coupe iV’nin tanıtım tarihini açıkladı. Volkswagen Grubu’nun bir parçası olan Skoda, merakla beklenen yeni elektrikli araç modeli Enyaq Coupe iV için tanıtım videosunu yayınladı. İşte Skoda Enyaq Coupe iV’nin tanıtım tarihi…

 

Geçtiğimiz yıl tanıtılan elektrikli Skoda Enyaq İV  gerek tasarımı gerek özellikleriyle büyük beğeni toplamıştı. Şimdi sıra elektrikli crossover’ın coupe versiyonunda. Çekyalı üretici yeni 2022 Skoda Enyaq Coupe iV’ye ilişkin yeni görseller paylaştı ve tanıtım için tarih verdi.

Škoda, Enyaq iV'nin coupé versiyonunu piyasaya sürecek - Motor Destek

0.234 Cd’lik hava sürtünme katsayısının bu sınıftaki en iyi değer

2022 Skoda Enyaq Coupe iV, tıpkı standart versiyon gibi Volkswagen Grubu’nun MEB platformunu kullanıyor. Zaten tasarım olarak da B sütununa kadar pek farklılık görülmüyor. Geriye kalan kısımda ise coupe formunu oluşturan geriye doğru eğimli tavan hattı dikkat çekiyor. Silüete bakılırsa stopların tasarımı değişmeyecek gibi görünüyor. Bu noktadan hareketle arkadaki genel tasarımın da aynı kalmasını bekleyebiliriz.

2022 Skoda Enyaq Coupe iV ile ilgili paylaşılan yeni teaser’da aracın aerodinamik yapısına dikkat çekiliyor. Çekyalı marka, uzun çalışmalar sonucu elde edilen 0.234 Cd’lik hava sürtünme katsayısının bu sınıftaki en iyi değer olduğunu vurguluyor. Teaser’da yer alan bir başka detay da ön panjur. Üst paketlerde 131 LED’in aydınlattığı “Crystal Face” isimli bu tasarım standart Enyaq iV’de de bulunuyor.

Skoda Enyaq iV Coupe - Otomobil Haber

Skoda Enyaq Coupe iV’nin tanıtım tarihini belli oldu

Çekyalı üretici yeni 2022 Skoda Enyaq Coupe iV’ye ilişkin yeni görseller paylaştı ve tanıtım için 31 Ocak 2022’yi işaret etti. Skoda, yeni modeli Skoda Enyaq Coupe iV’nin tanıtım tarihini paylaştı. Buna göre Çek marka, 31 Ocak 2022’de Enyaq Coupe’un dünya prömiyerini gerçekleştirecek. Skoda’nın yayınladığı video ise otomobile dair ipuçları taşıyor.

Görünüşe bakılırsa Skoda Enyaq Coupe iV’nin sürtünme katsayısı 0.234’e kadar düşürülmüş. Video, buna ek olarak, Enyaq iV gibi yeni Enyaq Coupe iV’nin de 131 LED ile aydınlatılan “Crystal Face” ızgarası ile donatılabileceğini ortaya koyuyor.

Skoda Enyaq Coupé (2022): Illustration - SUV - Elektro - Info - AUTO BILD

 

Bagaj hacminin 570 litre olacak

Enyaq Coupe iV’nin detaylarını paylaşan Skoda’nın aktardıklarına göre, teknoloji ve ekipmanlar açısından Enyaq Coupe iV, Enyaq iV’ye yakın olacak. Yani arkadan itişli veya dört çekişli ve 132 ila 220 kW arasında değişen konfigürasyonlar bekleyebiliriz. Bagaj hacminin 570 litre olacağı söylenen modelin iç mekanında çevre dostu malzemeler mevcut olacak.

ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV: Electric mobility in its most elegant form

Tek şarjla WLTP’ye göre 535 kilometre sürüş

Farklı güç ve batarya opsiyonları Enyaq Coupe iV’de de varlığını sürdürecek. Enyaq Coupe iV 60, 62 kWsa batarya paketi ile arka aks üzerine konumlandırılmış 177 hp/310 Nm güç ve tork üreten bir elektrik motoruna sahip olacak. Yine arkadan itişli olan Enyaq Coupe iV 80’de batarya kapasitesi 82 kWsa’te, elektrik motorunun gücü ise 201 hp’ye yükselecek. Bu versiyon, tek şarjla WLTP’ye göre 535 kilometre sürüş imkanı sağlayacak.

82 kWsa batarya

Dört tekerlekten çekişli Enyaq Coupe iV 80x ise toplamda 261 beygir güç ve 425 Nm tork sunan iki elektrik motoruna sahip olacak. Bu versiyonda da 82 kWsa batarya özelliği bulunacak.