Şok Diyetler Hayatınıza Mal Olmasın, İşte Kilo Vermeye Yardımcı 10 Besin

Kilo vermeye çalışırken hemen hemen herkesin başvurduğu şok diyetler, üç günde beş kilo, bir haftada yedi kilo, kabak diyeti ve benzeri tarz diyetlerin ve tek tip beslenmenin zararlarını uzmanlar açıkladı.

Şok diyetler hayatınızı tehlikeye atıyor. Tek tip beslenmenin vücudun bağışıklık sistemini etkilediğini belirten uzmanlar bu tarz beslenme yöntemlerinin vücudunuzun ihtiyacı olan protein, vitamin, mineral ve antioksidanlardan yoksun bırakarak bağışıklığı düşürdüğünü ve yeme bozukluklularına yol açarak hayati riske yol açtığını söylüyor.

Özellikle pandemi döneminde birçok insanın kilo alması ve yazın gelmesiyle birlikte insanlar şok diyetlere başvuruyor. İnternette en çok aratılan konuların başında, hızlı kilo verme yöntemleri geliyor.

Bugün size hem aç kalmadan hem de sağlıklı bir şekilde kilo vermenize faydalı 10 besini inceleyeceğiz,

Su

Sağlıklı kilo vermenin en temel gereksinimi yeteri kadar su içmektir. Vücudunuz, metabolizmanızın bütün potansiyelini kullanmasını engelleyen ve hücrelerinizde saklanan toksinler ile fazla yağ gibi istenmeyen maddeleri dışarı atmak için suya ihtiyaç duyar. Her gün yeteri kadar su içmek hem daha canlı ve enerjik hissetmenizi sağlarken hem de kilo vermenizi kolaylaştıracak.

Yumurta

Oldukça güçlü bir protein kaynağı olan yumurta yüksek protein oranıyla hem sizi tok tutacak hem de kas gelişiminize yardımcı olacak. Sağlıklı kilo vermek istiyorsanız yumurtayı kahvaltı sofralarınızdan eksik etmeyin.

Yulaf

Oldukça yüksek lif oranıyla kahvaltınızdan eksik etmemeniz gereken yulaf size hem enerji verecek hem tok tutacak hem de bağırsaklarınızın çalışmasını hızlandırarak kilo vermenize yardımcı olacaktır.

Elma

Sağlıklı kilo vermek istiyorsanız lifli gıdalar tüketmenin önemini mutlaka duymuşsunuzdur. Elmada yüksek lif oranı ve posasıyla tok kalmanıza yardımcı olacak. İçerdiği vitamin ve mineraller açısından oldukça zengin olan elma sağlığınıza sağlık katacak.

Yoğurt

İkinci Beyin olarak nitelendirilen bağırsakların düzenli çalışmasını sağlayan ve metabolizmayı hızlandıran yüksek probiyotik içeriğiyle yoğurt sağlıklı beslenmede çok yüksek rol oynuyor. Kalori değeri düşük olmasının yanı sıra yoğurt besleyici ve tok tutucu özelliğiyle kilo vermeye yardımcı oluyor.

Sirke

Öncellikle şunu belirtmeliyiz ki sirke kesinlikle tek başına yağ yakan veya kilo verdiren bir madde değildir. Dünyada böyle mucize bir madde veya besin bulunmamaktadır. Sirkenin faydası ise ılık suyla seyreltilerek tüketildiğinde vücuda bir takım yararlı vitaminlerin alınmasını sağlaması ve metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımına destek olmasıdır.

Çiğ Kuruyemişler

İçerdikleri sağlıklı yağlar ile diyetlersin vazgeçilmez atıştırmasın olan kuruyemişler özellikle çiğ tüketildiğinde vücudunu için oldukça yararlı olacak ve sizi tok tutarak kilo vermenize yardımcı olacak. Ayrıca içerdiği E vitamini selenyum gibi besin öğeleri oldukça besleyici ve sağlık için yararlıdır.

Keten Tohumu

Mide ve bağırsaklara etki ederek sağlıklı çalışmalarını sağlayan keten tohumu içerdiği sağlıklı yağ ile sizi tok tutarak kilo vermenize yardımcı olacak.   En tercih edilen tüketim şekli yoğurtla olan keten tohumunu salatalarınızda da kullanabilirsiniz.

Yeşil Yapraklı Sebzeler

Ispanak ve maydanoz gibi koyu yapraklı sebzeler, içerdikleri antioksidan ve posalarla bilinenin aksine sizi daha tok tutacak ve kan şekerinizin dalgalanmasını önleyerek kilo vermenize yardımcı olacak.

Lif açısından da oldukça zengin olan yeşil yapraklı sebzeler ayrıca içerdikleri folik asit, C vitamini, E vitamini, beta karoten açısından sağlığınıza da oldukça yararlı.

Tarçın

Kilo vermeye yardımcı baharatlar arasında en bilineni tarçın kan şekeri seviyeleri düzenlemesi ile ani acıkmaların önüne geçerek kilo vermeyi hızlandırır. Sabahları ılık suyunuza atacağınız bir parça çubuk tarçın hem kan şekerinizi düzenleyecek hem de suya kattığı tatla gün içinde daha fazla su içmenize yardımcı olacaktır.

Exit mobile version