ŞOK: Rusya’nın fırlattığı roket Moldova topraklarına düştü – YENİ GERİLİM!

Bugün sabah saatlerinde Kiev’e düzenlenen saldırı sırasında Rus güçlerinin ateşlediği roketlerden biri Moldova’ya düştü. Moldova Devlet Başkanı ölü ve yaralılarla ilgili basın açıklaması yaptı. Savaş diğer ülkelere de mi sıçrıyor? İşte detaylar…

Gelen bilgilere göre Rusya’nın Kiev’i hedef aldığı roket Moldova’nın bir köyüne isabet etti. Yaşanan bu olay dünyayı endişelendirirken Moldova Devlet Başkanı Maia Sandu Rusya’ya yönelik tehditleri hatırlattı.

Devlet Başkanı Maia Sandu’nun daha önce, “Rusya güvenliğimize müdahale ederse gerekli önlemler alınacaktır” demesine rağmen, Putin’in füzelerinden biri Moldova’ya düştü.

Sabah saatlerinde Rusya, Ukrayna’nın başkenti Kiev’in yanı sıra Vinnytsia bölgesi, Dnepropetrovsk, Zaporozhye ve Lviv’e roket saldırıları başlattı. Ukrayna’nın komşusu Moldova, Rus füzelerinden birinin ülke sınırlarına düştüğünü duyurdu.

Moldova İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, roketin Ukrayna sınırındaki Naslavcha köyüne düştüğü belirtildi. Olayda yaralanan olmazken, çok sayıda evin camları kırıldı.

Ukraynalı yetkililerden yapılan açıklamada, Rusya’nın sabah saatlerinde gerçekleştirdiği füze saldırılarının enerji tesislerini hedef aldığı ve bu nedenle elektrik ve su tedarikinde kesintiler yaşandığı belirtildi.

Exit mobile version