Gündem

Sokağa çıkma yasağıyla ilgili son dakika gelişmesi! 65 yaş üstü ve 20 yaş altı o kişiler…

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 valiliğine koronavirüsle mücadele kapsamında yeni bir genelge gönderildi. Ek genelgeye göre 65 yaş üstü ve 20 yaş altındakiler öğrenci, öğretmen ve çalışanları saatlerle sınırlı olacak şekilde sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak. Öte yandan şehir içi toplu ulaşım araçlarını da kullanabilecek.

İçişleri Bakanlığı’ndan iki ayrı genelge 81 ile gönderildi. Bakanlık tarafından gönderilen ilk genelge “Sevgililer Günü”nü de kapsayan 12-13-14 Şubat tarihlerini kapsıyor. Diğer genelge ise okulların açılması ile ilgili.

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısında köy okullarının 15 Şubat, diğer okulların ise 1 Mart tarihi itibarıyla açılması kararlaştırılmıştı. İçişleri Bakanlığı kısıtlama saatlerinde okul/kurumlarında olacak olan öğretmen ve öğrencilerin kısıtlamadan muaf tutulacağını daha önce açıklamıştı. İçişleri Bakanlığı, örgün eğitim yapılması uygun görülen eğitim kurumu öğretmen ve öğrencilerinin sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulmasına yönelik genelge yayımladı.

Valiliklere gönderilen resmi yazıda şunlara vurgu yapıldı:

1- Kısıtlama saatinde okul/kurumlarında görevli olacak öğretmen ve öğrencilere muafiyet belgeleri görev yaptıkları okul/kurum müdürlüklerince verilecek,

2- Öğretmen ve öğrencilerden 65 yaş üstü ile 20 yaş altı olanlar kısıtlama saatlerinde toplu taşıma kısıtlamasından da muaf tutulacak.

Yayımlana resmi yazıya göre eğitim kurumu öğretmen ve öğrencilere kurum adresi ve ders programını ihtiva eden bir belge verecek. Bu belge ile öğretmen ve öğrenciler güzergah ve ilgili saatlerle sınırlı olacak şekilde sokağa çıkabilecek. İçişleri Bakanlığı, İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurullarının bu yazıya uygun olarak kararlar almasını istedi.