Söke’deki orman yangını kontrol altına alındı!

Aydın'ın Söke ilçesinde makilik ve zeytinlik alanda dün başlayan, rüzgarın etkisiyle ormana sıçrayan yangın kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, yangında herhangi bir can kaybı olmadığını açıkladı.

Aydın’ın Söke ilçesinde makilik ve zeytinlik alanda dün başlayan, rüzgarın etkisiyle ormana sıçrayan yangın kontrol altına alındı.

Söke’nin Güllübahçe yolundaki eski atış poligonu yakınlarında makilik bölgede bilinmeyen bir nedenden başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle zeytinlik alana, oradan da ormana sıçradı. Dün başlayan yangın ekiplerin saatlerce mücadele etmesiyle bu sabah saatlerinde kontrol altına alındı.

90 EV TEDBİR AMAÇLI BOŞALTILMIŞTI

Havanın kararmasından önce İzmir ve Muğla’daki Orman Bölge müdürlüklerine bağlı 6 helikopter, 2 uçak, 30 arazöz, 10 su tankeri ve 4 dozerin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi itfaiyesinin müdahale ettiği yangın gece de karadan söndürülmeye çalışıldı. Dün saat 15.00 sularında başlayan yangın rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayılmış, yerleşim yerlerine yakın olması nedeniyle 90 ev tedbir amaçlı boşaltılmıştı. Yangının kontrol altına alındığı, bölgedeki 90 haneden tahliye edilenlerin de evlerine geri dönmeye başladığı bildirildi.

Yangın nedeniyle Söke Ovası’ndaki verimli binlerce dönüm tarım ve zirai arazisinin de yangından zarar gördüğü belirtildi.

BAKAN PAKDEMİRLİ’DEN AÇIKLAMA

Hızı saatte 90 kilometreyi bulan rüzgarın söndürme çalışmalarını güçleştirdiğini belirten Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangında herhangi bir can kaybı olmadığını ifade etti.

Exit mobile version