Denizli HaberleriEge HaberleriGündemYerel Haberler

Son 10 Yılın En Kuvvetli Soğuğu O İlçede Yaşandı

Denizli’nin Çameli ilçesi deyim yerindeyse dondu. Tüm yurt genelinde geçen haftadan bu yana devam eden soğuk hava dalgası önümüzdeki günlerde de etkisini sürdürmeye devam edecek. Denizli’nin Çameli ilçesi, geçtiğimiz haftadan bu güne kara teslim oldu. Son 10 yılın en soğuk günlerini yaşadığı tahmin edilen Çameli ilçesinde termometreler eksi 16 dereceye kadar düştü.

Çameli İlçesi Buz Tuttu

Geçtiğimiz haftalardan itibaren tüm ülkeyi esir alan soğuk hava dalgası birçok yerde hayatı olumsuz etkiliyor. Yapılan ölçümlerde Denizli’nin Çameli ilçesinde sıcaklık gece eksi 16 dereye kadar indiği bildirildi. Denizli’ye bağlı 1325 rakımlı Çameli ilçesi soğuktan dondu. Kar kalınlığının 40 santimi aştığı Çameli ilçesinde hayat durma noktasına geldi. Çameli Belediyesi ve Denizli Büyükşehir Belediyesi ekipleri, vatandaşların mağdur olmaması için durmaksızın kar ile mücadeleye devam etti.

Son 10 Yılın En Soğuk Kışı Yaşandı

Denizli’nin en soğuk ilçelerinden biri olan Çameli ilçesinin yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 1 metreyi bulurken, ilçe merkezinde kar kalınlığı 40 santimi geçti. Çameli ilçesinin yüksek kesimlerinde sıcaklık eksi 16 dereceye kadar düşerken Çameli, son 10 yılın en soğuk günlerini yaşadı.