Son 2 ay kaldı: Asgari ücrete yapılacak zam hakkında bakın ne denildi!

Tüm Türkiye bu haberi bekliyor. Milyonlarca asgari ücretlerin maaşlarına ne kadar zam geleceği araştırılıyor. Asgari ücret zam oranının belirlenmesi için toplantıların yapılmasına son 2 ay kaldı. Aralık ayında yapılacak toplantıların ardından asgari ücretliler için maaş açıklaması yapılacak. Öte yandan sendikalardan asgari ücret açıklaması geldi.

Asgari ücret zam hakkında vatandaşlar araştırmalar yapılıyor. Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan asgari ücret hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

İşverenlere çağrıda bulunan Mahmut Arslan şu ifadeleri kullandı:

Enflasyonun üzerine çıkacak daha büyük kaynağın artırılması lazım. Bizler salgın döneminde de hiç ara vermeden fedakârca çalıştık. Üretimi hiç durdurmadık. Emek vermeye devam ettik. O yüzden bu yıl asgari ücret görüşmelerinde işveren daha da cömert olmalı. Burada çatışma hükümet ile değil işverenlerle. İşverenlerin rakamları aşağıya çekmesi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nca belirlenen asgari ücret, 1 Ocak 2021’den asgari ücretin, günlük brüt tutarı 119,25 TL, aylık brüt tutarı ise 3.577,50 TL olarak tespit edildi. 2022 asgari ücret zammı Aralık ayında açıklanacak.

Exit mobile version