Kamu

Son 3 ay kaldı: SSK ve Bağkur emeklilerin hesabına 329 TL fazla para yatırılacak!

Yılın son aylarının gelmesi ile beraber gündemdeki konu yine maaş zammı oldu. Milyonlarca emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacağını merak ediyor. Son enflasyon oranı açıklamalar ile beraber, SSK ve Bağkur emeklilerin hesabına 329 TL fazla para yatması bekleniyor. Kesin oran ise Aralık ayında yılın son enflasyon oranının açıklanması ile belli olacak.

Türkiye’deki milyonlarca emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacağını merak ediyor. TÜİK verilerine göre 6 aylık enflasyon oranının hesaplanması için 3 aylık oran belli oldu. Buna göre ikinci yarıyılının 3 ayında 4.23 enflasyon oranı gerçekleşti. Ekim, Kasım ve Aralık ayının enflasyon oranlarının hesaplanması ile beraber emeklilerin hesabına yatacak zam oranı da kesinleşmiş olacak.

329 TL’ye varan zam bekleniyor

Uzman isimler tarafından yapılan değerlendirmelere göre şuana kadarki oran ile emeklilerin maaşında 329 TL’ye varan zam bekleniyor.

Emekliler 2022 yılında sadece zam değil aynı zamanda yılda 2 kez 1100 TL’den olmak üzere bayram ikramiyelerini de alacaklar. Ayrıca bankalara 3 yıl maaş çekme sözü veren emekliler ise promosyon ödemelerinden faydalanacak.