Son Dakika! 14 Ocak Koronavirüs Vaka Tablosu Açıklandı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son dakika vaka tablosunu da paylaştı. Bakan Koca, her gün olduğu gibi bugün de günlük koronavirüs vaka sayılarını açıkladı. Yeni varyant Omicron ile birlikte yükselen vaka sayıları endişe yaratmaya devam ediyor. 70 binin üstüne çıkan vaka sayıları bugün kaç oldu?

Koca’dan Yerli Aşı Turkovac Yorumu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, resmi sosyal medya hesabından günlük koronavirüs vaka tablosunu paylaştı. Koca yaptığı paylaşımda,” Bilindiği gibi, Turkovac’ın primer aşılama Faz 3 sonuçları bilim insanları tarafından açıklandı. Bu sonuçlar, Turkovac’ın, karşılaştırıldığı inaktif aşıdan daha etkili olduğunu göstermiştir. Turkovac’ı bekleyenler, yerli aşıya güvenleri artmış olarak aşılarını yaptırabilirler” ifadelerini kullandı.

Vakalar 70 Binin Altına Düştü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 14 Ocak Cuma gününe ait günlük covid-19 tablosunu paylaştı. Türkiye’de son 24 saatte yapılan toplam test sayısı düşüşe geçerek 392.438 oldu. Vaka sayıları ise 70 bin sınırının altına düşerek  ve düne göre azalma geçerek 67.857 oldu. İyileşen hasta sayısı yükselerek 56.256 kişi olurken, 167 kişi covid -19 kaynaklı nedenlerden hayatını kaybetti.

Exit mobile version