Gündem

Son Dakika! 38 Yıl hapis yatan kişinin masum olduğu ortaya çıktı!

1983’te bir cinayet ve iki cinayete teşebbüsten hapis cezasına çarptırılan ve 38 yılı aşkın bir süredir parmaklıklar ardında kalan adamla ilgili yeni bir haber duyanları şaşırttı. Yıllar sonra yapılan çalışma sonucu masum olduğu ortaya çıktı.

Olay, Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşandı. Yıllar önce bir suçtan gözaltına alınan ve suçlu bulunan kişi, 38 yıl sonra yapılan DNA testi sonucu masum olduğu ortaya çıktı. Yıllarca haksız yere cezaevinde yatan adam birtakım açıklamalarda bulundu. İşte detaylar…

Yetkililer 1983’de cinayete kurban giden Wydermyer’in vücudundan alınan örneklerde sperm bulunduğunu ve cinayet suçlusu olarak cezaevinde yatan Hastings’in DNA testi taleplerinin geçmişte birkaç kez reddedildiğini söyledi.

Bölge savcıları ve Hastings’in avukatlarının talebi üzerine 20 Ekim’de tekrar duruşma yapıldı. Yetkililer, yapılan test sonuçlarının 69 yaşındaki Hastings’le uyuşmadığını ve verilen müebbet hapis cezasının iptal edildiğini bildirdi.

38 yıl boş yere hapis yatan ABD vatandaşı, yapılan basın toplantısında, “Yıllardır bu günün gelmesi için dua ettim. Suçsuz olduğumu söylemiştim ama kanıt gerekiyordu. Yıllar sonra gelen geç adalet sonucu özgürüm.” dedi.