Son dakika açıklama yapıldı! Çarşamba gününe kadar devam edecek

Finansal analist İslam Memiş, yerel seçimlerin ardından piyasalarda yaşanan gelişmeleri ve öngörülerini paylaştı. İslam Memiş, bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte dışarda para trafiğinin artacağını öngörüyor. Yerel seçimlerin de sona ermesiyle bazı belirsizliklerin ortadan kalkması, piyasalarda olumlu bir hava yaratıyor.

Değerli Metallerin Yükselişi

İkinci çeyreğe değerli metallerin yükselişle başladığını belirten Memiş, bu durumun Fed’in politikaları ve jeopolitik gerilimlerle ilişkili olduğunu vurguluyor. Özellikle Fed’in faiz indirme olasılığının artması, altın ve gümüş gibi değerli metallerin değer kazanmasına neden oluyor. Bu hafta piyasalarda bir miktar dalgalanma görebileceğimizi belirten İslam Memiş, bunun normal olduğunu ifade ediyor. Ancak, yıl boyunca beklenen trend ve yolun aynı kalacağını öngörüyor.

Jeopolitik Risklerin Etkisi

İkinci çeyrekte jeopolitik gerilimlerin daha ön planda olacağını düşünen Memiş, özellikle Rusya, Çin ve Avrupa üçgenini yakından takip edeceklerini belirtiyor. Bu gibi faktörlerin piyasalarda dalgalanmaya neden olabileceğini ifade ediyor. Borsada yaşanan düşüşlerin ardından yabancı yatırımcıların girişlerinin artabileceğini öngören Memiş, orta ve uzun vadede pozitif bir görünüm öngörüyor. Ancak, şu an için piyasada dalgalanma devam ettiği için çıkışlar için erken olduğunu belirtiyor.

Çarşamba Gününe İlişkin Beklentiler

Çarşamba gününe kadar piyasalarda dalgalı bir seyir bekleyen İslam Memiş, düşüşlerin al olarak kalabileceğini ifade ediyor ve çıkışlar için henüz erken olduğunu belirtiyor. İslam Memiş, yazısını iyi haftalar dileğiyle sonlandırıyor ve yatırım tavsiyesi vermediğini tekrar vurguluyor.

Exit mobile version