Son dakika altın fiyatları yine rekor kırdı! Gün sonu açıklandı

Yakın dönemde jeopolitik gerginliklerin tırmanması ve merkez bankalarının altına olan talebi artırmasıyla altının ons fiyatı 2 bin 266 dolara ulaşarak rekor seviyeye yükseldiği belirtilerek Fed ve Avrupa Merkez Bankası’nın faiz indirimine gideceği beklentileri, altın fiyatlarını destekleyen bir diğer etken olarak öne çıkıtığı ifade edildi. Ayrıca özel fonların artan talebi de altının ons fiyatının yükselmesinde etkili olduğu aktarıldı.

Mart Ayında Büyük Artış

Altının ons fiyatı, Mart ayında yaşanan yüzde 9,3’lük artışla Temmuz 2020’den bu yana en büyük aylık artışını kaydederek 2 bin 266,85 dolara yükseldi ve yeni bir rekora imza attığı ifade edilerek uzmanlar, Avro Bölgesi’nde yaşanan enflasyon verileri ve ECB’nin faiz indirimi beklentilerinin, altın fiyatlarını desteklediğini belirtiyor. Düşük faiz ortamında altın sahiplerinin maliyetlerinin azalması ve doların altın fiyatları üzerindeki olumsuz etkisinin sınırlı kalması da altının talebini artırdığı vurgulandı.

Jeopolitik Gelişmeler Yakından İzlenmeli

Altın fiyatlarının geleceği, jeopolitik gelişmelerin seyrine bağlı olarak şekillenecek. Rekor seviyelerin sürdürülüp sürdürülemeyeceği ve jeopolitik olayların altın piyasasına etkisi, yakından takip edilmesi gereken konular arasında yer alıyor.

Exit mobile version