Gündem

Son dakika: Antalya Manavgat’taki yangınla ilgili flaş gelişme! 16 yaşındaki şüpheli tutuklandı

Son dakika… Antalya’nın Manavgat ilçesinde çıkan orman yangınıyla ilgili flaş bir gelişme yaşandı. 28 Temmuz tarihinde başlayan yangınlarla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında ilçe merkezindeki yangını çıkaran 16 yaşındaki C.Y. tutuklandı.

28 Temmuz tarihinde başlayan orman yangınlarının ardından yeni bir gelişme yaşandı. Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında özellikle Manavgat’ın Kavaklı Mahallesi ve Sarılar Mahallesi’ni etkileyen ve bir odun deposu, bir marangoz atölyesi, bazı evlerle birlikte ormanlık alanın zarar gördüğü yangınla ilgili İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından çalışma başlatıldı. Çalışmanın sonucunda elde edilen deliller ve çevrede bulunan güvenlik kameralarının incelenmesi sonucunda yangını 16 yaşındaki C.Y.’nin çıkardığı belirlendi.

4 GÜN SORGULANDI

Geçen cuma günü polis ekiplerince yakalanan C.Y., emniyet müdürlüğünde 4 gün sorgulandı. Yangını kendisinin çıkarmadığını iddia eden C.Y., polisin delillerine ise itiraz edemedi. Bugün adliyeye sevk edilen C.Y., savcı tarafından ifadesinin alınmasının ardından sulh ceza hakimliğine çıkarıldı. Sulh Ceza Hakimi tarafından da ifadesi alınan C.Y. ‘kasten orman yakmak’ suçundan tutuklandı.