Son dakika: Aydın ve Burdur’da orman yangını!

Son dakika… Yangınlarla mücadele devam ediyor. Gelen son bilgilere göre, Aydın’ın Bozdoğan ilçesi ve Burdur’un Tefenni ilçesinde orman yangını çıktı. Öğle saatlerinde çıkan yangına ekiplerin müdahalesi sürüyor.

Yangın haberleri peş peşe geliyor. Günlerdir mücadele edilen yangınlar çıkmaya devam ediyor. Aydın’ın Bozdoğan ilçesi ve Burdur’un Tefenni ilçesinde orman yangını çıktı. Öğle saatlerinde bilinmeyen nedenle çıkan yangına müdahale için Burdur, Gölhisar, Tefenni, Karamanlı, Çavdır, Yeşilova belediyelerine ait itfaiye ekipleri ile Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.

AYDIN’DA DA YANGIN ÇIKTI

Öte yandan bir yangın haberi de Aydın’dan geldi. Bozdoğan ilçesine bağlı Altıntaş Mahallesi Beylikdere mevkisinde ormanlık alandan duman yükseldiğini görenler durumu orman ve itfaiye ekiplerine bildirdi.

Yangına karadan çok sayıda arazöz ve itfaiye ekibiyle müdahale edilmeye başlandı. Havadan da uçak ve helikopterler söndürme çalışmalarına destek veriyor.

Bozdoğan Belediyesinin sosyal medya hesabından yangına ilişkin şu paylaşım yapıldı:

“İlçemiz Altıntaş Mahallesi Beylikdere mevkisinde başlayan orman yangını için acil olarak kepçe, grayder, tanker, çapa, kürek vs. tarım malzemeleri araç ve gereçlerine ihtiyaç vardır. Bu araç ve gereçleri olan vatandaşlarımızın acil olarak yangın bölgelerine intikal etmeleri rica olunur.”

AYDIN ÇİNE’DE DE YANGIN ÇIKTI

Gökbel dağı zirvesinde başlayan orman yangın 4 bin nüfuslu Akçaova Mahallesini tehdit ediyor. Akçaova Mahallesi sakinleri acil hava desteği beklerken, akşam olmadan yangının önünün kesilmemesi durumunda yerleşim biriminin büyük tehdit altında olduğunu açıkladı.

Exit mobile version