Son dakika Bakan Bilgin’den hesap! Asgari ücret zammında rakamlar netleşti: Herkesi şoke eden rakam

Milyonlarca çalışanın sabırsızlıkla beklediği asgari ücret zammı için işçi, işveren ve hükümet üyelerinin yer aldığı komisyonun ikinci toplantısı tamamlanırken alınan kararın merak konusu olduğu bildirildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücreti belirlenmesi adına gerçekleşen toplantı sonrasında açıklamalarda bulundu. Bununla beraber TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Pevrul Kavlat’tan gelen haber herkesi şaşkınlığa uğratırken bu toplantıda rakam konuşulmadığı ifade edildi.

7 BİN 148 TL TAHMİNKER ARASINDA

Basına kapalı olarak düzenlenen toplantıda Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temsilcilerinin ekonomik veri ve raporları komisyon masasına yatırıldı. Merkez Bankası Kasım ayı piyasa katılımcılar anketi üzerine enflasyon oranlarının yıllık %68,06 oranında geleceği beklenirken bu rakama göre zam yapılırsa asgari ücretin 7 bin 148 TL olmasının tahminler arasında olduğu bildirildi.

REFAH PAYI DETAYI

Konu ile ilgili olarak 2023 asgari ücret belirlenmesinde enflasyon oranları etkili olurken refah payı ile zam oranının belirleneceği belirtildi. Bu bağlamda ise enflasyon rakamları ile hesaplanan asgari ücret üzerine refah payı da eklenecek.

Exit mobile version