Son dakika: Bakan Koca açıkladı: Kısıtlamalar il il kaldırılabilir!

Son dakika…Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kısıtlamalar ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Basının sorularını yanıtlayan Bakan Koca kısıtlamaların ilerleyen zamanda il il kaldırılabileceğini ifade etti. İşte Bakan Koca’nın açıklamaları…

Türkiye’de corona virüsüne karşı aşılama çalışmaları devam ederken, mutasyonlu corona virüsü endişesi de yaşanıyor. Milliyet’ten Seyfettin Ersöz’ün aktardığına göre gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Koca, mutasyonlu corona virüsü bulaşanların sayısının 128 vakanın üstünde olduğunu söyledi.

Bakan Koca mutant virüse ile ilgili açıklalasında, “Mutant virüste, açıkladığımız rakamın çok üstüne çıktık şu anda. İl il artış sürüyor. Artmaya da devam edecek gibi. Mutant virüsün daha kolay bulaştığını, belirtinin daha erken çıktığını görüyoruz. İngiltere’de görülen varyantından bahsediyoruz. Bunun daha çok ilde yayıldığını görüyoruz.” İfadelerini kullandı.

Kısıtlamalara şuan çok uzağız

Kısıtlamaların ne zaman kalkacağına dair de bilgilendirmede bulunan Bakan Koca, “Bir tablomuz var kısıtlamaların esnemesi için. Şu an hala çok uzağız. Şu an için bir gevşeme yok, kısıtlamalara devam edeceğiz. İlerleyen zamanda vaka sayılarını da il il tabloya ekleyebiliriz” dedi.

Vakaların neden tekrar artışa geçtiğine ilişkin de konuşan Bakan Koca, “Sömestr tatili hareketliliği ve aşıların gelmesiyle oluşan rehavet bunda etkili oldu. Son 1 hafta içinde yükseliş gördük. 6-7 bin bandında ilerledi. Halbuki bu hafta 4-5 bin bandını görmeliydik” dedi.

Bakan Koca yerli aşıda gelecek hafta Faz-2 aşamasına geçileceğini belirtti. Yapılan açıklamalarda yerli aşının Haziran-Temmuz gibi kullanılabileceği ifade edildi.

Exit mobile version