Son dakika: Bakan Koca mutasyonlu virüs açıklaması yaptı!

Sağlık Bakanı Koca, resmi sosyal medya hesabından mutasyonlu virüs açıklaması yaptı. Bakan Koca tarafından yapılan açıklamada, 17 ilde İngiltere varyantı görüldüğü bildirildi.

Sağlık Bakanı Koca mutasyonlu virüs hakkında flaş açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Mutasyon tehdidine karşı dikkatli olmalıyız. Avrupa’daki vaka artışlarının arkasındaki etmenlerden biri virüsün mutasyonlu varyantı. Ülkemizde mutasyonlu virüs tespit edilen vatandaş sayısı 128’e yükselmiştir. 17 şehrimizde İngiltere varyantı görüldü.

Virüsün mutasyona uğramış olması şimdilik aşı çalışmalarını etkilememektedir. Ancak yeni mutasyonlar aşı çalışmalarını da zorlayabilir. En büyük silahımız halen maske ve mesafe kuralına uymak.

Vaka sayılarını kontrol etmek elimizde. Kontrol elimizdeyken kıymetini bilerek temkinli hareket etmeli ve kalabalık ortamlardan uzak durmalıyız.

29 Ocak corona virüsü tablosu

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan 29 Ocak corona virüsü tablosuna göre, 165 bin 94 yeni test yapıldı. 6 bin 912 vaka sayısı tespit edilirken, hasta sayısı 664 olarak bildirildi. Son 24 saatte vefat edenlerin sayısı 131 olarak açıklandı. Corona virüsünden kurtularak iyileşenlerin sayısı ise 8 bin 93 olarak verildi.

Exit mobile version