Son dakika bu sabah resmen zam geldi! Fiyatlar bir anda 4.003 TL’ye çıktı

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından yapılan son düzenlemeyle, iç hat uçak biletlerinde tavan ücret 1 Ağustos 2024 itibarıyla yükseldiği belirtildi. Bu kapsamda fiyatların 4003 TL’ye yükseltildiği belirtilerek bu artış, 2013 yılında yürürlüğe giren iç hat biletlerinin tavan fiyatlarının ilk kez artırılması anlamına geldiği bildirildi.

4.003  TL’YE YÜKSELDİ

2013 yılından bu yana uygulanan 3253 TL’lik iç hat biletlerinin tavan fiyatı, güncellenerek 4003 TL’ye çıkarıldığı belirtilerek bu değişiklik, iç hat uçak bileti fiyatlarında önemli bir artışı beraberinde getirdiği ve şirketler, bu yeni fiyat düzenlemesini hemen uygulamaya koyarak, bilet satışlarına yansıttığı bildirildi.

FİYATLANDIRMA SİSTEMİ

THY ve Pegasus Havayolları, güncellenmiş tavan fiyatlarını tarifelerine dahil ettiği ifade edilerek buna göre, her uçuşta satılan biletlerin %80’i 2503 TL fiyatla sunulacağı ve geriye kalan %20’lik kısmı ise 4003 TL’den satışa sunulacağı aktarıldı. Bu doğrultuda bu yeni fiyatlandırma sistemi, biletlerin daha geniş bir fiyat aralığında sunulmasını sağlıyor ve müşterilere farklı fiyat seçenekleri sunuyor.

Tavan ücret artışı, havayolu sektöründe maliyet artışları ve ekonomik koşulların etkisiyle gerçekleştiği ifade edilere özellikle enerji fiyatlarındaki yükselme ve operasyonel maliyetlerdeki artış, bu fiyat değişikliğinin nedenleri arasında yer aldığı paylaşıldı.

Exit mobile version