Editörün SeçtikleriEkonomi

Son dakika büyük müjde! İndirim geliyor: Faturalar sert düşecek

CHP Edirne Belediye Başkan Adayı Filiz Gencan Akın, 31 Mart 2024 yerel seçimlerine 15 gün kala, seçmenlere yönelik projelerini duyururken Akın, seçildiği takdirde vatandaşlara faturalarında yüzde 20 indirim vaadiyle ses getirdi. Akın, konut şebeke suyunda yüzde 20 indirim yapacağını belirtti ve projelerini açıklarken, ana isale hatlarından ve şehir şebekesinden yenilemeyi en kısa sürede tamamlayarak kayıp kaçak oranlarını minimum seviyeye düşürerek su tasarrufunu sağlayacaklarını ifade etti.

Temiz Su ve Su Tasarrufu

Avukat Filiz Gencan Akın, Atatürk Kültür Merkezi’nde projelerini anlatırken, temiz suya erişimi sağlamak için çalışacaklarını aktararak su kaynaklarını koruma ve tasarruf politikaları çerçevesinde suyun daha etkin ve verimli kullanılmasını hedeflediklerini vurguladı.

Akın, Edirne’nin ulaşım altyapısını güçlendireceklerini vurguluyor. Toplu taşıma hizmetlerini geliştireceklerini ve ulaşım ana planı yapacaklarını ifade ederken 65 yaş ve üzeri vatandaşların ücretsiz seyahat hakkını güvence altına alacaklarını ve tam/öğrenci biniş ücretlerinde yüzde 20 indirim yapacaklarını paylaştı.

Kreş ve Ailelere Destek

Belediye Başkan Adayı, çocuklara, annelere ve ailelere destek olacaklarını vurguluyor. Bu kapsamda, 5 yılda 10 yeni kreş açacaklarını ve ailelere sağlanacak desteklerle ilgili detayları paylaşıyor.