Gündem

Son Dakika! Çin’den Mucize Haber: Enkazdan 132 Saat Sonra Sağ Çıkarıldı!

Çin’e bağlı Hunan eyaletinde yer alan Changsa şehrinin Wancheng bölgesinde geçtiğimiz günlerde bir bina çökmüştü. Çöken bina enkazında yapılan çalışmalardan mucize haber geldi. Tam beş buçuk gün yani 132 saat sonra enkaz altında kalan bir kadın molozlar arasından sağ ve bilinci açık olarak çıkarıldı. Kadının enkazdan çıkarılma anı dünya çapındaki haber ajansları aracılığı ile servis edildi. Mucize olay tüm dünyada geniş yankı uyandırdı.

5,5 Gün Sonra Sağ Çıkarıldı

29 Nisan tarihinde Changsa şehrinde, konut sahibi tarafından inşa edilen altı katlı binanın çökmesi sonucunda beş kişi hayatını kaybederken, 132 saat sonra sağ olarak kurtarılan kadın ile birlikte 10 kişi enkaz altından sağ olarak çıkarıldı. Yapılan soruşturmalara göre binada 23 kişinin mahsur kaldığı ve site yakınlarındaki 39 kişinin hala kayıp olduğu öne sürüldü.

Kurtarılan Kadının Bilinci Yerindeydi

Çin devlet medyası tarafından servis edilen bugünkü habere göre, Çin’de çöken binadan kurtarma ekiplerinin yardımlarıyla neredeyse bir hafta sonra bir kadın sağ olarak enkaz altından çıkarıldı. Yapılan açıklamaya göre kurtarılan kadının bilincinin yerinde olduğu hatta kurtarma ekiplerine direktiflerde bulunarak kendisine zarar verecek hamlelerden kaçınmalarını söylediği iletildi.

Arama Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor

Enkaz bölgesinde bulunan Acil Durum Uzmanı Liang Buge konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çöken binanın enkazında kurtarma ekiplerinin çalışmaya devam ettiklerini söylerken, enkaza seslenerek, molozlara vurup ses çıkararak ve arama kurtarma köpeklerinin yardımlarından faydalandıklarını ekledi. Geleneksel yöntemlerinin yanı sıra, elektronik hayat dedektörleri ve insansız hava araçları ile de yaşam belirtileri aradıkları açıklamalarına ekledi.

8 Kişi Ceza Alacak

Diğer yandan, çöken binanın tasarım ve inşaatından sorumlu olan üç kişinin yanı sıra, binadaki 4 ve 6. Katlarında bulunan bir konukevi için güvenlik değerlendirmesi çalışmasının kasıtlı olarak yanlış yapıldığı iddiası ile 5 kişinin daha ceza alacağı söylendi.

Binada konutların haricinde biri kafe pek çok dükkân da yer alıyordu.