Gündem

Son Dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı: Ülke Genelinde Maske Yasağı Kaldırıldı!

Geçtiğimiz hafta yapılması planlanan Bilim Kurulu Toplantısı son dakika kararı ile bu haftaya ertelenmişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplantı kararının ertelenmesinden sonra yaptığı açıklamalarda, bu haftaki toplantıyı işaret ederek kurulun en önemli toplantılarından biri olacağını söylemişti. Kısa süre önce sona eren toplantı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplantıda alınan kararları kamuoyu ile paylaştı.

Toplantı Sona Erdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, geçtiğimiz iki yılın pandemi gölgesinde geçtiğini söyledi. Bu süreçte ülke genelinde üretim, tüketim, spor, sağlık, eğitim ve istihdam gibi hemen hemen her sektörde kriz ve ciddi sıkıntıların yaşandığını ifade etti. İstisnasız her ülkenin kendi imkanları dahilinde pandemi ile mücadele ettiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, kimi zaman bazı büyük ülkelerin maske kapma yarışına girdiğini söyledi. Ülkelerin yönetim becerilerini ölçmek adına bir test niteliği taşıyan bu sürecin, ülkemiz tarafından başarıyla atlatıldığını açıklamalarına ekledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarına bu süreçte yaşadığımız gelişmeleri anlatarak devam etti. Salgının ilk aşamalarında, bilinmeyen ve sonuçları kestirilemeyen bir virüs ile başa çıkmaya çalışıldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çin’den gelen bilgilerin korkunç bir tablo meydana getirdiğini söyledi. Süreç boyunca meydana gelen keşifler, vatandaşlara her gün farklı tavsiyeler verilmesiyle sonuçlandığını söyledi.

Kendi Aşısını Üreten 9 Ülkeden Birisi Türkiye

Ülkemizde de oldukça yükselen vakaların, kendi verilerimiz analiz etmemize neden olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, elde edilen bilgiler ile her gün daha iyi bir mücadele ortaya konduğunu ifade etti. Tüm bu pandemi süreci içerisinde küresel anlamda iyi işler çıkarıldığını, yerli solunum cihazı ve yerli tanı kitine kadar birçok başarıya imza atıldığını dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendi aşısını üreten dünyadaki 9 ülkeden biri olduğumuzu söyledi.

Maske Zorunluluğu Kaldırıldı

Pandeminin artık küresel bir sorun olmadığını söyleyen Erdoğan, Avrupa ülkelerinin kısıtlamaların büyük bir kısmını kaldırdığını, ülkemizin de bu aşamaya geldiğini ifade etti. Yapılan açıklamaya göre, olağanüstü bir durum olmadığı sürece Bilim Kurulu’nun tekrar toplanmayacak. Çeşitli kapsamlarda pandeminin başından beri uygulanan kapalı alanlarda maske kullanımı zorunluluğu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son açıklaması ile yürürlükten kaldırıldı. Açıklamaya göre, maske kullanım zorunluluğu yalnızca toplu taşımalarda ve sağlık kuruluşlarında devam edecek. Ülke genelinde vaka sayısı 1000 kişinin altına düştüğü zaman bu alanda uygulanan yasak da son bulacak.