Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan çiftçilere müjdeli haberi duyurdu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Haliç Kongre Merkezi’nde çiftçilere yönelik müjdeli haberleri sıraladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması’na katılarak çiftçilere verilecek olan kredi miktarlarını duyurarak faizlerinin ise düşük tutulduğunu bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

Bugün sizlerle hem hasret gidereceğiz, hem de müjdelerimizi paylaşacağız. İnsanoğlu ne kadar beyhude dolaşırsa dolaşsın tek sadık yârinin toprak olduğunu anlayacaktır. Topraktan geldik ve yine toprağa döneceğiz. Sanayi devrimi, teknoloji devrimi insanların günlük hayatını ne kadar kolaylaştırırsa kolaylaştırsın toprak hayat kaynağı olarak önemini koruyor. Toprağımıza sahip çıkmanın onu işleyen çiftçiye sahip çıkmanın gayreti içindeyiz.

“ÇİFTÇİYİ İHMAL EDEN GELECEĞİ İHMAL ETMİŞ DEMEKTİR”

Dünya nüfusunun 8 milyarı bulduğu bu dönemde çiftçiyi ihmal eden geleceğini ihmal etmiş demektir. Rusya-Ukrayna krizi nedeniyle tahıl sevkiyatının sekteye uğraması dünya çapında açlığı ortaya çıkardı. Tahıl sevkiyatını sağlayarak dünyayı büyük krizin eşiğinden döndürdük. Hükümetlerimiz döneminde çiftçilere verdiğimiz desteklerin, kolaylıkların ne kadar isabetli olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

Bağlantı tüm alanlarıyla birlikte tarım sektörü ve çiftçilerimizi bir bütün olarak görüyoruz. Tarlasını en modern ekipmanlarla süren çiftçimiz ile bu makineleri üreten satan firmaları ayrı tutmuyoruz. Gıda, tekstil, kozmetik sanayine kadar bu alanda özellikle tüm yapıları aynı sistemin birer parçası olarak görüyoruz. Zincirinin herhangi bir halkasındaki kopmanın tüm sistemi etkileyeceğini biliyoruz. Ziraat Bankamızın tarım sektörüne yönelik hizmetleri de aynı yelpaze genişliğine sahiptir.

Örnek uygulamalar, başarı hikayeleri, tecrübe paylaşımlarıyla genç ve kadınlarımızı tarıma yönlendirmeye çalışıyoruz. 81 ilden 2000’e yakın çiftçimizle bugünkü buluşmamızı bu gayretlerin özeti olarak değerlendiriyorum.

“DESTEK VE EMEKLERİN BOŞA GİTMEDİĞİNİ İSPATLIYOR”

Biraz önce genç çiftçilerimizin tarıma değer katanların konuşmalarının özetini dinledik. Çiftçilerimizin ürünlerini sergiledikleri stantları ziyaret ettik. 232 milyar lirayı aşkın tarım kredilerinin yerine ulaştığını, 204 milyar liraya uyguladığımız faiz desteğinin doğruluğunun isabetini, toprağı aşkla işleyen 1 milyonu aşkın çiftçinin kredi imkanını üretime dönüştürdüğü, tarım sektörüne verilen destek ve emeklerin boşa gitmediğini ispatlıyor.

Bu tablo karşısında yürüttüğümüz çalışmaları daha ileri seviyeye çıkarma şevki kazanıyoruz. Ülkemizin tarıma uygun her karış toprağının en yüksek verimle ekilmesinin karşılığını sağlamayı hedefliyoruz. Savunma alanında nasıl kendi kendimize yeterliliği stratejik olarak görüyorsak tarımı da öyle görüyoruz.

Exit mobile version