EkonomiGündem

Son dakika! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan maaş zammı müjdesini verdi!

Aldığımız son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan memur emekli ve asgari ücretlileri ilgilendiren maaş zammı ile ilgili yeni bir talimat verdi. Gelen bilgilere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan yapılacak maaş zamlarını ek olarak, refah zammı da verilmesi için talimat verdiği ve çalışmaların başladığı öğrenildi.

Aralık 2022 tarihi itibarıyla belirlenecek enflasyon oranına göre, Ocak 2023’te Memurlara yapılacak zam oranı da netleşmiş olacak. Memurlara yapılacak enflasyon farkına ek olarak refah payı zammı da yapılacağı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün açıkladığı refah payı zammından Emeklilerin de faydalanması bekleniyor. Yapılacak refah payı zammı ile birlikte en düşük emekli maaşı 3.500 TL’den daha yüksek seviyelere çıkması bekleniyor.

2023 yılında geçerli olacak yeni asgari ücretin belirlenmesine ilişkin işçi, işveren ve hükümet temsilcileri Aralık ayında bir toplantı gerçekleştirecek. 2023 asgari ücret zammına ek olarak refah payı zamanında ekleneceği belirtildi.