GündemSağlık

Son Dakika! Delta Alarmı! Dünya Sağlık Örgütü Uyardı Tüm Dünyaya Yayılacak

Koronavirüs her geçen gün mutasyon geçirmeye devam ediyor. Özellikle Delta varyantı ülkemizde de hızla yayılmaya başladı. Delta varyantı Dünya Sağlık Örgütü tarafından endişe verici varyant olarak tanımlanırken, Dünya Sağlık Örgütünden endişe verici bir haber daha geldi. Delta varyantı 2022 yılında da peşimizi bırakmayacak.

Tüm Dünyada Vakalar Artıyor

Bir çok ülkede vakalar yükselirken, tüm dünya Delta varyantına karşı tedbirlerini almaya başladı. Uzmanlardan peş peşe açıklamalar geliyor. Salgının şimdiye kadarki en yüksek noktasına ulaşılabilir. Dünya Sağlık Örgütü koronavirüsün 2022 yılında da devam edeceğini duyurdu. Rusya ve İngiltere’de vakalar hızla artarken, Rus Hükümeti ülkede 1 haftalık tatil ilan etme kararı aldı. Hükümet tarafından vatandaşların kendilerini izole etmesi istendi. İngiltere Hükümeti tarafından yapılan açıklamalarda da vaka sayılarının yükseldiği ve günlük 100 biine çıkabileceği aktarıldı.

Delta Varyantı Hızla Yayılıyor

İlk olarak Hindistan’da ortaya çıkan Delta varyantı şu anda tüm dünyada hızla yayılan ve öldürücülüğü en yüksek olan varyantlardan biri. Delta varyantının ortaya çıkmasıyla birlikte aşılama çalışmaları tüm dünyada arttı. Birçok ülkenin önlem aldığı mutasyon Deltayla ilgili uzmanalar uyardı! Delta Varyantı tüm aşısızları yakalayacak.