Son dakika: DİSK asgari ücret önerisini açıkladı!

4 Aralık tarihinde Asgari Ücret Belirleme Komisyonu Toplantıları başladı. Bu nedenle milyonlarca çalışan yapılacak olan açıklamaları bekliyor. Konu ile ilgili olarak ise son dakika açıklaması DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu tarafından yapıldı. Çerkezoğlu, 2021 yılı asgari ücretinin net 3 bin 800 bin lira olması gerektiğini söyledi.

2021 yılına girmeye sayılı günler kala gündemde asgari ücret konusu var. Vatandaşlar önümüzdeki yıl ne kadar maaş alacaklarını merak ediyorlar. Asgari Ücret ile ilgili ilk toplantı 4 Aralık tarihinde gerçekleşti. 15 Aralık’ta ise ikinci toplantı yapılacak.

Bu kapsamda yapılacak olan zam açıklaması merakla beklenirken, işçi tarafından ilk öneri DİSK’ten geldi. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, net asgari ücretin en az 3 bin 800 lira olması gerektiğini ifade etti.

Asgari ücret ortalama ücret haline geldi

Düzenlediği basın toplantısında kriz ve salgının emekçi sınıflarını yoksullaştırdığını söyleyen Çerkezoğlu, “Asgari ücret birçok Avrupa ülkesinde sembolik bir ücrettir ama Türkiye’de milyonların meselesidir. 10 milyon işçi asgari ücretin altında ve asgari ücrete yakın çalışmaktadır.” Açıklamalarını yaptı.

Çerkezoğlu açıklamalarında, “Asgari ücret birçok parametreyi de belirlemektedir. Asgari ücret giderek ortalama ücret haline gelmiştir. Asgari ücret tümüyle vergi dışında bırakılmalı. 2021 yılı asgari ücreti net 3 bin 800 lira olmalıdır.” İfadelerini de sözlerine ekledi.

 

Türk-İş, Hak-İş ve DİSK’ten Asgari Ücret açıklaması geldi

Milyonlarca asgari ücretli çalışan gözünü bugün gerçekleştirecek Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısına dikti. 2021 yılı maaşlarının ne kadar olacağını merak edenler için Türk-İş, Hak-İş ve DİSK’ten Asgari Ücret açıklaması geldi. Yapılan açıklamada, “Ücretlerin asgari ücrete denk gelen kısmı vergiden muaf olmalı” ifadeleri kullanıldı.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ. 

2021 yılı asgari ücretliye hem zam hem ek ödeme önerisi!

Asgari Ücret Belirleme Komisyonu masaya yatırılıyor. Siyasi partilerden ise asgari ücret önerileri gelmeye devam ediyor. Son olarak Demokratik Sol Parti (DSP), 3 bin 533 lira zam ve bir defalığına 1500 lira ek ödeme yapılmasını önerdi.

Aralık ayının gelmesi ile beraber asgari ücret gündemde yerini almaya devam ediyor. Salgın sonrası döneme denk gelen 2021 yılında milyonlarca çalışan ne kadar maaş alacaklarını merak ediyorlar. Konu ile ilgili olarak partilerden de öneriler geldi.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ. 

Meclis’te ilk asgari ücret önerisi! Kabul edilirse asgari ücret 4 bin olacak

 

Milyonlarca asgari ücretli çalışanın yıl sonunun yaklaşması ile beraber heyecanı da arttı. Asgari ücretin 2021 yılında ne kadar olacağı merak ediliyor. Konu ile ilgili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) ilk öneri HDP‘den geldi. Yapılan açıklamada asgari ücretin 2021 yılında 4 bin lira olması gerektiği ifade edildi.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ. 

2021 Net Asgari Ücret Miktarı Belli Oldu Mu?

Corona virüsü salgını sonrası 2021’de asgari ücrete yapılacak zam miktarı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Enflasyon oranının etkisi ile değişim gösteren zam miktarında, uzmanlar beklentilerini açıkladılar. Yapılan açıklamalara göre, net asgari ücret 2.650 lira ile 2.800 lira arasında olabilir.

Türkiye’de milyonlarca kişi asgari ücretli olarak çalışıyor. Bu nedenle bu sene asgari ücret zammının ne kadar olacağı en çok merak edilen konular arasında. 2021 yılı asgari ücret zamları Aralık ayında toplanacak olan Asgari ücret Komisyonu’nda belli olacak.

 

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ. 

Exit mobile version