Son dakika dolar 36 TL! Bu tarihi bir zirve: Tarih belli oldu

HSBC, Türkiye ekonomisi için yapılan son değerlendirmelerde büyüme tahminini revize ederken, enflasyon beklentilerini düşürdüğünü paylaştı. Konu ile ilgili olarak HSBC’nin son raporuna göre, Türkiye ekonomisindeki güçlü büyüme trendi devam ederken ilk çeyrekte kaydedilen yüzde 5,7’lik büyüme rakamının ardından, 2024 yılı büyüme tahmini yüzde 3,1’den yüzde 3,8’e revize edildiği bildirildi. Ayrıca 2025 yılı büyüme tahmini ise yüzde 3,6 olduğu da yinelendi.

YÜZDE 27,7’YE ÇEKİLDİ

HSBC raporunda vurgulanan bir diğer nokta ise sıkı para politikası ve/veya maliye politikasının enflasyonda hızlı düşüşe ve dış açıkta iyileşmeye katkı sağlayacağı belirtilerek  enflasyon tahminlerini aşağı yönlü revize edilerek 2024 yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 48’den yüzde 44,6’ya, 2025 tahminini ise yüzde 29’dan yüzde 27,7’ye çekildiği ifade edildi.

BEKLENTİLERİN ALTINDA BİR HIZ İLE DÜŞÜŞ

HSBC’nin raporuna göre, Eylül ayında pozitif politika faizi beklentisiyle birlikte Türkiye’deki dolarizasyonun azalması ve yurtdışından gelen portföy yatırımlarındaki artış, net merkez bankası rezervlerinde güçlü bir artışa neden olduğu belirtilerek enflasyonun yüksek seyretmeye devam etmesi ve merkez bankasının beklentilerin altında bir hızda düşüş göstermesinin beklendiği de açıklandı.

DOLAR 36 TL

Bu bilgilerin yanı sıra HSBC raporunda ayrıca, 2024 yılı için Türkiye’de faiz indirimi beklentisinin olmadığı belirtilerek yıl sonu dolar tahmini ise 36 Türk Lirası olduğu aktarıldı.

Exit mobile version