Editörün SeçtikleriEkonomi

Son dakika: Dolar eriyor! Dolar 28 TL duyurusu yapıldı

Dolar ve Euro, yerel seçimlerin ardından hızla toparlanmaya başladığı ifade edilerek  hızlı toparlanma, piyasalarda dikkatleri üzerine çektiği ortaya çıktı. Tüm bunlarla beraber Merkez Bankası’nın seçimler öncesinde ve sonrasında yaptığı hamleler ile ekonomi politikasında beklenen istikrarlı duruş, dolar kurunun hızını kestiği ifade edilerek bu durum, piyasalarda güvenin artmasına katkı sağladığı bildirildi.

İstanbul’da Dolar ve Euro Fiyatları Yükseldi

İstanbul serbest piyasasında, dolar ve euro fiyatları hızla yükseldi. Dolar, dünkü 31,9470 TL’lik alış fiyatından sonra 31,9480 TL’den satıldığı belirtilerek Euro ise dün 34,5710 TL’den kapandığı bildirildi. Ayrıca  dolar ve euro, hafta sonuna sert bir yükselişle girdiği ifade edilerek bu durum, piyasalarda dalgalanmaya neden olduğu paylaşıldı.

Döviz Fiyatları Bayram Tatilinde Dikkat Çekecek

Bayram tatili nedeniyle piyasalar kapalı olacağı belirtilerek bu durum, döviz alımı yapmak isteyenleri dikkatli olmaları konusunda uyarırken bayramdan önce döviz almak isteyenler, büyük makas farklarıyla karşılaşabileceklerini unutmaması gerektiği vurgulandı.

Analistlerden Dolar Değerlendirmesi

Konu ile ilgili olarak analistler, dolar kurunun kısa vadede 28 liraya kadar gerileyeceğini ancak yıl sonunda 45 liraya kadar yükselebileceğini öngörürken bu tahminlerin kesinlikle yatırım tavsiyesi olmadığı paylaşıldı.