Son dakika duyuruldu! 19.000 TL’ya kadar yükseldi

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) çok önemli araştırma sonuçlarını açıkladı. Bu doğrultuda 2024 Mayıs ayı açlık ve yoksulluk sınırı rakamlarını kamuoyuyla paylaşırken açıklanan verilere göre, ülkedeki ekonomik durumun yansımaları dikkat çekici boyutlara ulaştığı ifade edildi.

19 BİN LİRAYA KADAR ÇIKTI

Tüm bunlarla beraber Nisan ayında gıda enflasyonunun yüzde 7,02 olarak hesaplanmasıyla birlikte, yıllık bazda bu oranın yüzde 83,06’ya çıkması endişe verici bir durum olduğu belirtilerek Türk-İş’in verilerine göre, dört kişilik bir ailenin asgari düzeydeki gıda harcaması tutarı 18 bin 969 TL seviyesine ulaştığı ifade edildi.

Konu ile ilgili olarak bekar bir çalışanın aylık yaşama maliyetinin Mayıs ayında 24 bin 609 TL olarak kaydedilmesi, bireysel ekonomik zorlukların arttığını gösterdiği ifade edilerek gıda harcamalarıyla birlikte diğer temel ihtiyaçların göz önüne alındığında, ailelerin toplam gelirinin 61 bin 788 TL seviyesinde olması gerektiği bildirildi.

ORTAYA ÇIKAN TABLO VAHİM

Gıda, giyim, konut, ulaşım, eğitim, sağlık gibi zorunlu harcamaların toplamını ifade eden “yoksulluk sınırı” ise 61 bin 788 TL olarak hesaplandığı belirtilen araştırma sonuçlarında bu rakamın her ay artan yaşam maliyetlerine ayak uyduramadığı ve satın alma gücünün giderek eridiği belirtilerek ortaya çıkan tablonun ülkedeki ekonomik sıkıntıların boyutunu gözler önüne serdiği de aktarıldı.

Exit mobile version