Son dakika emekli maaşına yapılacak zam netleşiyor: Zamlı emekli maaşı tablosu açıklandı! Ek zam formülü duyuruldu

Milyonlarca kişi tarafından “Emekli zammı 2023 ne kadar olacak?” sorusunun yanıtı araştırılıyor. Emeklilere 6 aylık enflasyon farkı oranına göre emekli maaşlarına zam yapılacağı belirtildi ve zam hesaplamaları için gerekli olan 6 aylık enflasyon artış oranının ilk 4 ayının belli olduğu ifade edildi.

ŞU ANA KADAR Kİ ZAM ORANI KESİNLEŞTİ

Hesaplamalar sürerken Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan enflasyon artışına ilave olarak refah payı artışı müjdesini verdi. Buna göre 4 aylık enflasyon rakamlarının hesaplaması sonucunda, memur ve memur emeklileri yüzde 10.45 enflasyon artış oranı netleşmiş oldu.

Kasım ve Aralık ayı zam farklarının netleşmesiyle birlikte emekli maaş zamları da belli olacağı belirtildi ve bu doğrultuda haziran ayı sonrası 4 ayın farkları toplandığında yüzde 10.45’lik zam netleşmiş olduğu ifade edildi.

Habertürk’ten Ahmet Kıvanç’ın haberine göre; Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ekim ayı itibarıyla tüketici fiyat endeksinin (TÜFE) yıllık yüzde 85.51, on aylık dönemde ise yüzde 57.80 oranında arttığını açıkladı. Merkez Bankası’nın son enflasyon raporunda ise 2022 yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 65.2 olarak belirlendi.

REFAH PAYI ARTIŞI OLACAK

Son bir yıldaki yüksek enflasyonun emekli aylığı ve memur maaşlarında yarattığı tahribatın telafi edilmesi için beklentilerin arttığı belirtilirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla hükümette bu yönde çalışma yapıldığı bilgileri kulislere yansımaya başladığı duyuruldu. Bununla beraber memur maaşlarına ve emekli aylıklarına yeni yılda yüzde 5-10 oranında refah artışı yapılmasının beklendiği aktarıldı.

Exit mobile version