Son Dakika: En düşük emekli maaşı 2 bin 500 TL’nin üzerine çıktı! Emekli maaşlarına yapılacak temmuz zammı duyuruldu!

Ekonomi piyasalarının yukarı yönlü hareketleri, enflasyonun da giderek artmasına sebep oldu. Bu kapsamda giderek pahalılaşan gündelik hayat şartları, özellikle geçinmek için tek geliri emekli maaşı olan vatandaşların dar boğaza düşmelerine sebep oldu. İlgili gruplarda yer alan vatandaşların nakde olan ihtiyaçlarının karşılıksız olarak giderilmesi için bütün umutlar, temmuz zammına bağlandı.

Her yıl, ocak ve temmuz ayları olmak üzere iki kere zam hakkına erişen emekli vatandaşlar, bu yılın başında maaşlarına yapılan ek zam oranı ile birlikte yüksek bir gelir elde etmeyi başarmışlardı. Ancak giderek artan enflasyonun hayat şartlarını da ağırlaştırması, zamların bir anda erimesine sebep oldu. Gözlerini temmuz zammına çeviren emekli vatandaşlar, birkaç gün sonra açıklanacak olan enflasyon verileri sonrasında yeni maaşlarını öğrenebilecekler. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya ise emekli maaşlarının yükselebilecekleri seviyelere ilişkin hesaplamalarını yayınladı.

En Düşük Emekli Maaşında Flaş Gelişme!

Sene başında yapılan açıklamalar doğrultusunda bin 500 TL olan en düşük emekli maaşı tutarının 2 bin 500 TL seviyesine yükseltilmesine karar verilmişti. Milyonlarca insanın bütçesini ferahlatmak adına önemli bir adım olarak görülen bu yükselişten sonra yeni bir açıklama daha yapıldı. Temmuz zammı öncesi kesinleşen karara göre en düşük emekli maaşının 3 bin 500 TL olacağı öğrenildi.

“Zam Oranı En Az Yüzde 40!”

Daha önce Bakan Vedat Bilgin ve Bakan Nureddin Nebati tarafından yapılan açıklamalara göre temmuz zammının enflasyonun üzerinde olacağı bildirilmişti. Gelen son bilgilere göre zam oranının en az yüzde 40 civarında olacağı öğrenildi.

Uzman İsimden Maaş Hesaplamaları!

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, yüzde 40’lık zam oranının kesinleşmesi durumunda emekli maaşlarının nasıl değişiklik göstereceğini hesaplamaları ile ortaya koydu. Kaya, en düşük memur emeklisi maaşının 6 bin 4 TL, en düşük memur maaşının ise 9 bin TL olacağını iddia etti.

Exit mobile version