Gündem

Son dakika: Esra Hankulu’nun şüpheli ölümüyle gözaltına alınan Ümitcan Uygun tutuklandı!

Son dakika… Esra Hankulu’nun şüpheli ölümüyle gözaltına alınan Ümitcan Uygun hakkında flaş karar! Esra Hankulu’nun ölümüyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Uygun, ‘kasten öldürme’ suçundan nöbetçi sulh ceza mahkemesi tarafından tutuklandı. Öte yandan Uygun’un ağabeyi de gözaltına alındı.

2 ŞÜPHELİ SERBEST BIRAKILDI

Diğer iki şüpheli F.G. ile D.C. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

AĞABEYİ DE GÖZALTINDA

Ümitcan Uygun’un ağabeyi Erol Uygun ise “Türkiye Cumhuriyeti devletini aşağılama” suçundan gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Esra Hankulu’nun ölümüyle ilgili olarak Ümitcan Uygun’un gözaltına alınması sonrası, sosyal medya hesabı üzerinden devletimizi aşağılayıcı paylaşımlar yaptığı tespit edilen ağabeyi Erol Uygun, Cumhuriyet Savcılığı talimatıyla 06.08.2021 günü yakalanarak gözaltına alınmıştır. Konuyla ilgili adli işlemler devam etmektedir.”

NE YAŞANMIŞTI?

İhbar üzerine, 3 Temmuz’da Mamak ilçesi Akdere semtindeki eve giden emniyet ekipleri, 25 yaşındaki Esra Hankulu’nun hayatını kaybettiğini belirlemişti.

Bunun üzerine olay gecesi Hankulu ile aynı evde kalan şüpheliler Ümitcan Uygun, Furkan G. ve Dilan C, gözaltına alınmıştı.

Ümitcan Uygun’un kamuoyunda Aleyna Çakır olarak bilinen Sema Esen’in ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında da ifadesi alınmıştı.

Uyuşturucu kullandığına ilişkin görüntülerinin sosyal medyada yer alması üzerine, “uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanmak ve kullanılmasını alenen özendirmek” suçlamasıyla tutuklanan Uygun, 17 Temmuz’da tahliye edilmişti.