Son dakika fiyatlar düştü! 3 yıl sonra bir ilk yaşandı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından açıklanan verilere göre, 2021 Ocak ayından bu yana İstanbul’da konut fiyatlarında beklenmedik bir düşüş yaşandı.

TCMB Verilerine Göre İstanbul’da Konut Fiyatları Geriledi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) son açıkladığı verilere göre, 2023 Aralık ayında İstanbul’da konut fiyatları yüzde 0,6 oranında geriledi. Bu durum, 2021 Ocak ayından bu yana ilk kez bir düşüşü işaret ediyor.

TCMB’nin 2023 Aralık Konut Fiyat Endeksi (KFE) verileri, geçen yılın aynı dönemine göre nominal olarak yüzde 75,5, reel olarak ise yüzde 7,1 oranında artış gösterdi. Ancak, İstanbul’da konut fiyatlarında yaşanan gerileme, 2019 yılından bu yana en düşük artış oranı olarak kaydedildi.

İstanbul’da Fiyatlar İlk Kez 2021 Ocak’tan Beri Düştü

2023 Aralık ayı itibarıyla İstanbul’da konut fiyatlarındaki yüzde 0,6’lık düşüş, 2021 Ocak ayından bu yana ilk kez yaşanan bir gerileme olarak kayıtlara geçti. Bu durum, Türkiye genelindeki konut piyasasında dikkat çekici bir değişimi işaret ediyor.

TCMB verilerine göre, Türkiye genelinde konut fiyatları, 2023 Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 0,65 oranında arttı. Ancak, İstanbul’daki düşüş trendi, Ağustos 2019’dan bu yana en düşük aylık artışı gösterdiği kaydedilen bir istatistik oluşturdu.

Exit mobile version