Son dakika gelişmesi: Bakan Varank enflasyon açıklaması yaptı!

Son dakika gelişmesi… Bakan Varank, Yozgat Celal Atik Spor Salonu’nda gerçekleştirilen Halk İftarı Programı’nda yaptığı konuşmada enflasyondaki güncel duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Varank, dünyanın salgınla mücadele ile Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş gibi nedenlerle zor bir dönemden geçtiğini belirterek şöyle konuştu:

“Bu savaş küresel ekonomideki sıkıntıları daha da pekiştirdi. Ham madde ve enerji fiyatlarının 3-5 kat artıp tavan yaptığı bu dönemde dünya ekonomisi küçülürken bütün ülkeler tarihlerinde görmedikleri bir enflasyonla mücadele etmek durumunda kaldılar. Bunun yansımalarını ülkemizde de görüyoruz. Vatandaşımızın doğrudan hissettiği bu sıkıntıları aşmak için var gücümüzle çalışıyoruz.”

ENFLASYONDA KALICI DÜŞÜŞ

Varank Şubat’ta sanayi üretiminin yılık bazda yüzde 13,3 arttığına işaret ederek, ülke ihracatının 2022’nin ilk 3 ayında yüzde 21 artarak 60 milyar dolara çıktığını hatırlattı. Bu başarıların yanı sıra en kısa sürede enflasyonda da kalıcı düşüşün görülebileceği bir döneme gireceklerine dikkati çeken Varank, “Bizim parolamız yatırım, üretim, istihdam ve ihracat. Bu politikanın meyvelerini yavaş yavaş alıyoruz, almaya devam edeceğiz. Enflasyonda elde edeceğimiz stabilizasyonla birlikte üretim, ihracat ve ticaretteki bu canlanmanın yansımalarını tüm vatandaşlarımız evlerinde hissedecek” dedi.

Exit mobile version