Son Dakika Haberi Yeni Bir Parti Kuruluyor! Eski AKP’li Bakan Yeni Parti Kuruyor

Eski başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski bakan Ali Babacan’dan sonra eski AKP içişleri bakanı İdris Naim Şahin’in de parti kurma hazırlığı içerisinde olduğu iddia edildi. Eski bakan Ankara da genel merkez binası bakmaya başlanıldığı iş ve siyaset hayatında bilinir kişilerle görüşmelere başladığı öğrenildi. 2018 seçimlerinden sonra uygulanmaya başlanan 50+1 sisteminden sonra birçok siyasetçi yeni parti kurma atılımlarında bulundu. Bazıları söylentiden ibaret kalsa da Ahmet Davutoğlu Ali Babacan gibi isimler yeni partiler kurdu. Bu durum AK Parti içerisinde bölünmelerin olduğuna dair konuşmalara sebep olsa da yeni bir hamle de eski içişleri bakanı İdris Naim Şahin’den geldi.

Yeni Parti Kurma Hazırlıkları

Edinilen bilgiler doğrultusunda eski AKP’li bakan İdris Naim Şahin yeni parti kurma hazırlığı içerisinde olduğu öğrenildi şahin parti kurma hazırlıkları içerinde genel merkez binası arayışında olduğu ve gerekli görüşmeleri yapmaya başladığı öğrenildi.

İlk buluşma yapıldı

Eski bakan İdris Naim şahin kurmayı planladığı partisi için birçok isimle görüşmeye başladı. İlk olarak eski AKP milletvekili Saffet Kaya ile görüştüğü ve parti ile ilgili toplantıları Saffet Kayanın ofisinde yapıldığı öğrenildi. Birinci adamı olarak belirlediği Saffet Kaya haricinde Kayserili iş insanı İbrahim ve Bursalı iş insanları Dursun Akdağ ve Halil İbrahim Kara ile görüşmeler gerçekleştirdiği edinilen bilgiler arasında.

İdris Naim Şahin’den Cumhurbaşkanı Eleştirisi

2019 seçimlerinde Saadet Partisinden ordu büyükşehir belediye başkanı adayı olan Şahin o dönem yaptığı açıklamalarda cumhurbaşkanı Erdoğan’a ağır eleştirilerde bulunmuştu. Eski dönemleri kastederek arkadaş olduğu iddiası ile Erdoğan’ın oy toplamaya çalıştığını söyleyen Şahin Ordu halkının gerekeni yapacağını dile getirmişti. 2019 dönemi seçimlerini Ak Parti adayı yüzde 56.9 oy toplayarak almıştı. İdris Naim Şahin ise 2. Sırada kalarak yüzde 26.1 oy almıştı.

Exit mobile version