Son dakika: Hamas lideri Haniye öldürüldü: Tahran’da suikasta uğradı!

Son dakika… Hamas lideri İsmail Haniye, Tahran’da öldürüldü. Haniye’nin İsrail ordusunun düzenlediği hava saldırısında öldürüldüğü doğrulandı. Suikastle ilgili Türkiye’den de ilk açıklama geldi. Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, “Bu saldırı, Gazze’deki savaşı bölgesel boyuta yayma hedefi taşımaktadır.” denildi. Dünyanın konuştuğu suikastle ilgili yeni detaylar da ortaya çıktı.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, İsrail ordusu tarafından yapılan saldırıda Tahran’da öldürüldü. 10 Nisan’da Gazze’ye yapılan saldırıda Haniye’nin 3 oğlu ve 4 torunu öldürülmüştü.

‘CEVAPSIZ KALMAYACAK’

Hamas’ın üst düzey yetkilisi Musa Ebu Marzuk, yaptığı açıklamada, “Lider İsmail Haniye’nin öldürülmesi korkakça bir eylemdir ve cevapsız kalmayacaktır.” dedi.

TÜRKİYE’DEN İLK AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, “Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Heniyye’nin Tahran’da gerçekleştirilen alçakça bir suikast sonucu katledilmesini lanetliyoruz. Bu saldırı, Gazze’deki savaşı bölgesel boyuta yayma hedefi taşımaktadır. Netanyahu Hükümetinin barışa erişme niyetinde olmadığı bir kez daha gözler önüne serilmiştir. Uluslararası toplum İsrail’i durdurmak için harekete geçmediği takdirde, bölgemiz çok daha büyük çatışmalarla karşı karşıya kalacaktır” ifadelerine yer verildi. Öte yandan TBMM Başkanı Kurtulmuş da “İsmail Heniyye, insanlık düşmanı, katliamcı siyonist İsrail yönetiminin alçakça saldırısıyla şehit edildi. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum.” açıklamasında bulundu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: Masum insanları, çocukları, kadınları, yaşlıları öldürmekten bir an olsun geri durmayan işgalci İsrail, bu kez Tahran’da hain bir suikast düzenledi ve Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’yi şehit etti. Bu alçakça suikasti lanetliyorum. Filistin davası bu tür hain suikastlerle bitirilemeyecek kadar kutsal bir davadır ve güçlenerek devam edecektir. Haniye’ye Allah’tan rahmet, mazlum Filistin halkına başsağlığı diliyorum.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Filistin davasının önde gelen isimlerinden Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye’nin Tahran’da gerçekleştirilen siyonist bir suikast sonucu katledilmesini lanetliyoruz. Haniye, Filistin halkı ve vatanı için mücadele ederken katillerin saldırısı sonucunda şehit oldu. Bu suikast Netanyahu Hükümetinin bir soykırım ve katliam şebekesi olduğunu bir kere daha gösterdi. Kardeş Filistin halkının haklı davası er ya da geç bu katilleri yenecektir.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Ömrünü bağımsız Filistin’e adayan İsmail Heniyye, davası için verdiği mücadeleyle daima hatırlanacak ve hayırla yad edilecektir. İşgalci ve soykırımcı İsrail yönetimi, barıştan yana değil savaştan yana olduğunu bir kez daha kirli bir saldırı ile göstermiştir. Türkiye olarak mazlum Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya, zalimlerin ise karşısında durmaya devam edeceğiz.

RUSYA’DAN AÇIKLAMA

Rusya Dışişleri Bakanlığı söz konusu suikastla ilgili, “Bu kesinlikle kabul edilemez bir siyasi suikasttır ve gerilimin daha da tırmanmasına yol açacaktır” açıklamasını yaptı.

Exit mobile version