Editörün SeçtikleriEkonomi

Son dakika indirim yapıldı! Yeni indirimli fiyatlar 1 Haziran’da geçerli olacak

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın önergesi doğrultusunda çok önemli bir karar aldı. Bu konu ile ilgili olarak  su tarifelerine yüzde 15 indirim yapma kararı alındığı belirtilerek bu indirim, 1 Haziran’dan itibaren geçerli olacakğı ifade edildi. Ayrıca sossyal medyada “isteyince oluyormuş” yorumları dikkat çekti.

1 HAZİRAN’DA GEÇERLİ OLACAK

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Başkan Ahmet Akın’ın önerisiyle gündeme gelen su tarifelerinde yüzde 15 indirim yapılması kararı alınırken yapılan açıklamada ve 2024 yılı için tarımsal sulamanın ücretsiz olması, oy çokluğuyla kabul edildiği ifade edildi. Tüm bunlarla beraber söz konusu kararın 1 Haziran’da yürürlüğe gireceği bildirildi.

SULAMA ÜCRETSİZ OLACAK

Tüm bunlarla beraber Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin mayıs ayı ikinci birleşimi sonrasında gerçekleştirilen Balıkesir Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü (BASKİ) Genel Kurulu’nda, ücretsiz tarımsal sulama ve su tarifelerine indirim yapılması maddeleri oylamaya sunulduğu ifade edilerek Meclis üyelerinin çoğunlukla kabul ettiği bu kararla, 0-20 dekar arasındaki tarlalarda tarımsal sulama ücretsiz olacak, 20-40 dekar arasındaki tarlalarda ise maliyetin yarısı Büyükşehir Belediyesi, yarısı ise abone tarafından karşılanacağı vurgulandı.

KONUT İŞ YERİ VE DİĞER TÜM TARİFE GRUPLARINI ETKİLEYECEK

Marmara Bölgesi’nin en pahalı su tarifelerinden birine sahip olan Balıkesir’de, su fiyatlarına yapılan yüzde 15 oranındaki indirim, hane halkı ekonomisine katkı sağlamayı amalarkenbu indirim, konutlar, iş yerleri ve diğer tüm tarife gruplarını kapsayacak şekilde uygulanacak ve 1 Haziran itibarıyla yürürlüğe gireceği ifade edildi.