Gündem

Son Dakika! İstanbul’da Patlama Sesleri! Tuzla’da Bir Fabrikada Büyük Bir Patlama Oldu!

İstanbul’a bağlı Tuzla ilçesinde yer alan Orhanlı Sanayi Sitesi’nde faaliyet gösteren bir vernik fabrikasında büyük bir patlama oldu. Patlama sonucunda ortaya çıkan şiddetli ses, komşu ilçeler tarafından duyuldu. Patlamanın meydana geldiği fabrika enkaza dönerken, 9 kişi hafif yaralandı ve 3 işçi yaşamını yitirdi.

Patlama Sesi Avrupa Yakası’ndan Duyuldu

Tuzla’da bir sanayi bölgesinde faaliyet gösteren vernik fabrikasında öğlen saatlerinde büyük bir patlama oldu. Patlamanın hemen ardından fabrika binasında yangın çıktı. Patlama sonucunda çıkan ses, Avrupa Yakası’ndaki bazı ilçelerden bile duyuldu.

Çok Sayıda İtfaiye Ekibi Sevk Edildi

Patlama sonrasında fabrika binasında çıkan yangın, kısa sürede tüm binayı sarmaladı. Patlamanın meydana geldiği bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi gönderildi. Patlama sonucu çıkan yangın yoğun dumanlar çıkardı ve itfaiye personelinin üstün çabası sonucunda güçlükle söndürülebildi. Yangın bölgesindeki soğutma çalışmaları ise hala devam ediyor.

Patlama Sonrasında Yangın Çıktı

İstanbul İtfaiye Daire Başkanı Remzi Albayrak, meydana gelen patlama sonrasında bazı açıklamalarda bulundu. Patlamanın meydana geldiği vernik fabrikası binasının 3 bloktan oluştuğu söylendi. İlk patlamanın ardın yangın çıkmış ver hemen ardından iki artçı patlama daha meydana gelmiş olduğu ifade edildi. Patlamalar ve sonucunda ortaya yangından başka 2 bina daha etkilenmiş. Yangının yakındaki iki bloğa daha sıçramasının önüne geçildiği açıklandı. Ana patlamanın gerçekleştiği fabrika binasının ise tamamen enkaz haline geldiği açıklandı.

Patlama Sonucunda 3 İşçi Hayatını Kaybetti

İstanbul’un Tuzla İlçesinde bir sanayi sitesinde faaliyet gösteren, üç bloklu bir vernik fabrikasında büyük bir patlama meydana geldi. Patlama sonucunda 3 fabrika işçisi hayatını kaybetti ve 9 fabrika işçisi hafif yaralandı. Yaralanan işçiler, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından çevre hastanelere sevk edildi.

Patlama İle İlgili Soruşturma Başlatıldı

Yangın ile ilgili Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Soruşturma süreci kapsamında, olay yerinin incelenmesi için uzmanlar çalışmalara başladı. Tüm inceleme ve muayene çalışmalarını yürütmesi için bir Cumhuriyet Savcısı görevlendirildi.