Manşet

Son dakika İzmir haberleri…Bakan Soylu’dan kısıtlamaların kaldırılması ile ilgili flaş açıklama!

Türkiye’de corona virüsü salgını nedeniyle uygulanan kısıtlamaların ne zaman kalkacağı merak ediliyor. Bu konuda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu flaş bir açıklamada bulundu. Bakan Soylu tarafından yapılan açıklamada, “Kısıtlamalar için biraz daha sabretmeliyiz. Belli bir veriye ulaştığımızda kademeli olarak esneteceğiz” ifadeleri kullanıldı.

Çin’den gelen aşıların vatandaşlara uygulanmaya başlanması ile beraber kısıtlamaların da ne zaman kaldırılacağı merak konusu oldu. Haber Global ekranlarında yayınlanan Candaş Tolga Işık’ın sunduğu ‘Az Önce Konuştum’ programına katılan Bakan Soylu ise kısıtlamaların ne zaman kalkacağına ilişkin sorulan soruya yanıt verdi.
Bakan Soylu kısıtlamalar hakkındaki açıklamasında, “Kısıtlamalar için biraz daha sabretmeliyiz. Açarsınız bir ay sonra kapatırsınız bu iyi bir şey değil. İniş umut verici, belli bir veriye ulaştığımızda kademeli olarak esneteceğiz. Parti kongreleri de tedbirler alınarak yapılıyor.” Dedi.

“Mutasyonun nereye götüreceğini bilmiyoruz”

Bakan Soylu ayrıca kendisinin de corona virüsü geçirdiğini söylediği açıklamasında, “Ben korona geçirdim. Annem 61. gün oldu hala makinaya bağlı yaşıyor. Kısıtlama kararları aldığımızdan beri çok ciddi iniş var. Türkiye, Avrupa’ya kıyasla çok ciddi bir mücadele veriyor. Buradaki tedbirleri gevşettiğimiz andan itibaren hastalığın nereye gideceğini mutasyonun nereye götüreceğini bilmiyoruz. Kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanması bizim için birinci derecede önemli. İki, bizim için sağlık sisteminin sürdürebilirliği önemli.” İfadelerini kullandı.