Ege HaberleriGündemİzmir HaberleriManşet

Son Dakika! İzmir’in Urla İlçesinde Orman Yangını Paniği!

Yaklaşık 5 gündür Türkiye’nin pek çok yerinden yangın haberleri gelmeye devam ediyor. Son olarak alınan son dakika bilgisine göre İzmir Urla Gülbahçe Özbek mevkiinde bulunan ormanlık alanda yangın çıktığı belirtildi. Çevrede bulunan vatandaşlar tarafından ihbar edilen ve kayıt altına alınan orman yangınına çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Urla’nın Özbek mevkiinde bulunan ormanda çıkan yangının nasıl başlatıldığı konusunda henüz bir açıklama yapılmadı.

Bakan Pakdemirli’nin açıklaması

28 Temmuz 2021 tarihinde başlayan ve ardı arkası kesilmeyen yangınlara ilişkin Bakan Bekir Pakdemirli konuya ilişkin önemli bir açıklama yaptı. Bakan Pakdemirli:

“28 Temmuz-1 Ağustos arası çıkan yangınların bilançosu olarak; 125 yangın çıkmıştı, 117 yangın ya tamamen söndürüldü ya kontrol altına alındı. Şu anda devam eden 8 yangımız var. Devam eden yangınlarımız Antalya’yı biliyorsunuz, Manavgat ve Gündoğmuş yangınlarımız devam ediyor. Muğla’da Marmaris, Köyceğiz, Milas, Kavaklıdere ve Seydikemer yangınları devam ediyor. Yeni gelen bilgiye göre Seydikemer yangını soğutma çalışmaları başladı. Gün içinde Menteşe’de çıkan yangında soğutma çalışmaları devam ediyor. Tunceli Hozatlı’da bir yangın şu anda devam ediyor. Bugün itibarıyla Mersin Silifke, Antalya Gazipaşa, Antalya Kemer ve Muğla Bodrum yangınlarını kontrol altına aldık.” ifadesinde bulundu.