Editörün SeçtikleriEkonomi

Son dakika kadınlara 325 Euro verilecek! Ödeme tarihleri kesinleşti

Türkiye’de çalışan annelerin yüzünü güldürecek bir haber, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan gelirken destek ödemesi yapılacağı ve bu ödemenin 325 Euro olduğu belirtildi. Bu noktada Bakanlık, annelere yönelik olarak tasarlanmış olan ve bir yıllık destek ödemesini kapsayan yeni bir projeyi hayata geçirdiğini duyururken bu yardım ödemeleri anneler tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı.

RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan bu konuda çok önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan açıklamalarında  “Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi II (EDU-CARE II)” adı verilen bu proje, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini belirtti ve projeye olan ilgi beklenenden de fazla oldu ve ilk iki gün içinde 12 bin 246 kişi başvuruda bulunduğunu bildirdi.

PROJENİN KAPSAMI

Ayrıca konu hakkında Bakan Işıkhan açıklamalarında projenin kadın istihdamını artırma ve kayıtlı istihdam yoluyla kadınların geleceğini güvence altına alma hedefleri doğrultusunda önemli bir adım olduğunu vurgulayarak projenin Ankara, İstanbul ve İzmir illerinde yaşayan ve 0-24 aylık çocuğa sahip çalışan anneleri hedef aldığını bildirdi. Bakan Işıkhan her ay ortalama 7 bin kadın (3 bin 500 anne ve 3 bin 500 bakıcı) bu projeden yararlanacak şekilde tasarlandığını da sözlerine ekledi.

ÖDEME TARİHİ BELLİ OLDU

EDU-CARE II Projesi’nin toplam bütçesi 15.3 milyon euro olarak belirlendiği ifade edilerek proje kapsamında her bir çalışan anneye aylık 325 euro destek sağlanacağı ve ön kayıtların 3 Haziran’da başladığı ve büyük bir taleple karşılaştığı belirtilirken, kesin kayıtların Temmuz ayında tamamlanacağı ve teşvik ödemelerinin Ağustos 2024 itibariyle başlayacağı aktarıldı. Bununla beraber projenin 25 Ekim 2025 tarihinde sona ereceği vurgulandı.