Son dakika! Madem faciasında yaşamını yitirenlerin sayısı 42’ye yükseldi!

Bartın’ın Amasra ilçesindeki Türkiye Taş Kömürü Kurumuna ait madende meydana gelen patlama sonucu 41 maden işçisi yaşamını yitirmiş, 11 işçinin de tedavisi hastanelerde devam etmekteydi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan üzücü haber geldi. Yaşamını yitirenlerin sayısı bugün itibarıyla 42’ye yükseldi.

Bartın’da yaşanan maden kazasında 41 maden işçi yaşamını yitirmiş ve madendeki patlamadan dolayı ağır yaralanan 11 işçinin de tedavisi hastanelerde devam etmekteydi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bugün yapmış olduğu son dakika açıklaması ile acı haberi duyurdu.

Bakan Koca İstanbul’a getirilen ve tedavisi yoğun bakımda devam eden maden işçilerinden birinin daha yaşamını yitirdiğini belirtti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yapmış olduğu açıklama ile birlikte kazada yaşamını yitirenlerin sayısı 41’den 42 kişiye yükselmiş oldu.

Bakan Koca konuya ilişkin yapmış olduğu açıklamada; “Bartın’daki maden kazasında kalbi durmuş olarak hastaneye ulaştırılıp, hayata döndürülen hastamız tüm çabalara rağmen vefat etti. Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi yoğun bakımındaki tedavi 3 haftadır sürüyordu. Kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.

Bilindiği gibi, Bartın’dan getirilip, İstanbul’da tedavi altına alınan hastalarımızdan biri taburcu edilmiş, biri ise önceki gün yoğun bakımdan servise alınmıştı. Halen 3 hastamız yoğun bakımda. Birinin durumu ciddiyetini koruyor.”

Exit mobile version