Son dakika: Mehmetçik ‘Pençe – Kilit’ operasyonuna başladı! Hedef terör yuvaları…

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar terör bölgelerine yönelik ‘Pençe – Kilit’ operasyonunun başlatıldığını duyurdu. Operasyonun, Irak’ın kuzeyinde yer alan Zap, Metina ve Avaşin – Basyan bölgelerindeki terör faaliyeti gösteren hedeflere yönelik olduğu açıklandı. Karadan ve havadan yapılan operasyonda çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi. Operasyon ile ilgili detaylar…

Türk Silahlı Kuvvetleri’nden havadan ve karadan koordinasyonlu operasyon

40 yılı aşkın süredir mücadele ettiğimiz terör faaliyetlerine karşı Türk Silahlı Kuvvetleri dün akşam itibari ile ‘Pençe – Kilit’ operasyonunu başlattı. Operasyon kapsamında; havadan ATAK helikopterleri, İHA ve SİHA’lar katılırken, karadan komandolar ve bordo bereliler hedef gösterilen bölgelere intikal etmiştir. Hava kuvvetlerinin destek verdiği operasyona, karadan terör bölgelerine sızarak çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir. Operasyon öncesi belirlenen tüm bölgeler geçilmiş olup arama ve tarama faaliyetleri ise hala devam etmektedir. ‘Pençe – Kilit’ operasyonu kapsamında tespit edilen teröristlere ait sığınak, barınak, tünel, mağara ve mühimmat depoları başarıyla tahrip edilmiştir. Operasyonda başarıyla gösterilen tüm faaliyetlerin ilerleyen saatler ve günlerde devam etmesi beklenmektedir.

TSK’dan açıklama geldi

Türk Silahlı Kuvvetleri operasyon ile ilgili resmî web sitesi ve Twitter üzerinden açıklamalarda bulundu. Operasyonla ilgili ayrıntılara yer verilen açıklamalar medyada oldukça geniş yankı buldu. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, operasyonun başarıyla devam ettiğini ve şimdiye kadar verimli sonuçlar alındığını ifade etti.

TSK tarafından düzenlenen ‘Pençe – Kilit’ operasyonu ile sınırlarımıza yönelik saldırı ihtimali bulunan teröristlerin etkisiz hale getirilmesinin öncelik olduğu açıklandı. Bu harekât kapsamında, her zaman olduğu gibi, öncelikle siviller başta olmak üzere çevreye, kültürel ve dini yapılara zarar verilmemesi adına azami özenin gösterildiği ifade edildi.

Bölgedeki terör faaliyetlerine ağır bir darbe indiren ‘Pençe – Kilit’ operasyonun, hudut güvenliğini sağlamak amaçlı gerçekleştirildiği ve meşru müdafaa hakkımız olduğu yapılan açıklamalar arasında yer aldı. Irak’ın toprak bütünlüğü konusunda son derece saygılı olarak gerçekleştirilen bu operasyon kapsamında yalnızca terör faaliyeti yürüten bölgeler ve teröristlerin hedef alındığı kamuoyuyla paylaşıldı.

 

Exit mobile version