GündemPolitika

Son dakika: Merakla beklenen Kabine Toplantısı sona erdi! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapıyor…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığı gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sona erdi. Merakla beklenen toplantı 3 saatten fazla sürdü. Beştepe’de gerçekleştirilen toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan son dakika açıklamalarda bulunuyor.

İşte öne çıkan açıklamalar…

“Türkiye rotasından sapmadan hedeflerine doğru ilerliyor. 2023 hedefleri ve 2053 vizyonuyla sembolleştirdiğimiz kendi yol haritamıza bağlı kalmayı başardık. İkinci Dünya Savaşı’nın ardından kurulan küresel yönetim ve güvenlik sistemi kökünden sarsılırken biz sahip olduğumuz tarihi birikimi siyasi, ekonomik ve askeri reformlarla canlandırdık.”

“Hiçbir iç ve dış hadisenin bizi bu hedeften uzaklaştırmasına izin vermiyoruz. Bu mücadelede ülke ve milletçe ödediğimiz bedelleri güvenli ve müreffeh geleceğimizin karşılığı olarak görüyoruz.”

“Ülkemizin önü yıllarca siyasi istikrarsızlıkla, suni ekonomik krizlerle, terör örgütleriyle, darbelerle, evrensel kavramların arkasına gizlenmiş sinsi projelerle kesilmişti. Bizim dönemimizde de benzer senaryolar sergilendi. Bir yandan demokrasi ve kalkınma reformlarımızı kararlılıkla hayata geçirirken diğer yandan da bu kirli oyunları bozduk.”

“Sokaklarımızı kana ve ateşe boğma gayretlerini dirayetli tavrımızla milletimizle birlikte akamete uğrattık. FETÖ ihanet çetesini canımızı ortaya koyarak milletimizle birlikte tepeledik. Sınırlarımıza dayanan tacizleri yaptığımız sınır ötesi harekatlarla milletimizle birlikte püskürttük. İnsanlığın yakın tarihte yaşadığı en büyük sağlık krizi olan koronavirüs salgınının üstesinden milletimizle hep beraber ele ele yok ettik.”

ALIM GÜCÜ ARTACAK

“Hedeflerimize ulaşmamıza bir el uzatımı mesafe kaldığı bu kritik aşamada vatandaşlarımızın hayat pahalılığının yol açtığı sıkıntılar nedeniyle zor günler geçirdiğini biliyoruz. Alım gücündeki düşüşün farkındayız. Bir yandan enflasyonu dizginleyecek tedbirler alıyoruz. Yıl başında asgari ücretten işçi, memur ve emekli maaşlarına kadar geniş bir alanda ciddi artışlar yaptık. Temmuzda yapılacak enflasyon farkı artışları ve diğer düzenlemelerle dar gelirlilerin alım gücünü biraz daha yükselteceğiz.”