Son dakika o şehirde 7.0 şiddetinden fazla deprem bekleniyor! Naci Görür açıkladı

Prof. Dr. Naci Görür, Marmara Denizi’nin batı bölümünde 1766’dan beri deprem olmadığını ve bu bölgenin sismik bir boşluk oluşturduğunu vurguladı. Görür, Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın depremleri doğudan batıya doğru taşıdığını ve bu nedenle İstanbul’da 7’den büyük bir depremin kesinlikle olacağını söyledi.

Siyaset Üstü Kalmak Zorundayım

Görür, İstanbul’da aday olan tüm siyasilerle görüştüğünü ve onlara İstanbul’u depreme nasıl hazırlayabileceklerine dair önerilerde bulunduğunu açıkladı. Görür, siyasetin üstünde kalmak zorunda olduğunu ve sesini tüm insanlara ulaştırmak istediğini belirtti.

İstanbul’u Depreme Hazırlamak Göstermelik Olmamalı

Görür, İstanbul’u depreme hazırlamanın sadece bina yapmak olmadığını, altyapıyı yenilemek ve halkı deprem konusunda bilinçlendirmek olduğunu vurguladı. Görür, İstanbulluyu deprem güvenli ve bilinçli yapmazsan asla deprem dirençli İstanbul’u yaratamazsın dedi.

Depreme Hazırlık Derken Bina Yapmaktan Bahsediyoruz

Görür, İstanbul’u deprem dirençli yapacağım diyen siyasilerin halk eğitimine ve halkı depremde uyandırmaya mecbur olduğunu söyledi. Görür, depreme hazırlık derken hala bina yapmaktan bahsedildiğini ve bunun önemli bir eksiklik olduğunu belirtti.

Görür’ün Uyarıları Dikkat Çekiyor

Prof. Dr. Naci Görür’ün İstanbul depremiyle ilgili uyarıları dikkat çekiyor. Görür, Marmara Denizi’nin batı bölümünde 1766’dan beri deprem olmadığını ve bu bölgenin sismik bir boşluk oluşturduğunu vurguladı. Görür, Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın depremleri doğudan batıya doğru taşıdığını ve bu nedenle İstanbul’da 7’den büyük bir depremin kesinlikle olacağını söyledi.

Exit mobile version