Son dakika: Ödemeler bugün banka hesaplarına yatırılacak!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Ocak ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödeneği ile ilgili müjdeyi verdi. Bakan Selçuk tarafından yapılan açıklamaya göre, ödemeler bugün banka hesaplarına yatırılacak. İşte ödemelere ilişkin detaylar…

Corona virüsü salgını nedeniyle devreye alınan işsizlik ve kısa çalışma ödeneği ile ilgili beklenen açıklama Bakan Selçuk’tan geldi. Bakan Selçuk konuya ilişkin açıklamasında, “Ocak ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödeneği ödemelerini 5 Şubat’ta hesaplara yatırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Selçuk açıklamalarında, “Ocak ayına ilişkin kısa çalışma ve işsizlik ödeneği ödemelerini bugün yapıyoruz. 1 milyon 320 bin kişiye, 2,1 milyar TL kısa çalışma ödeneği ödemesi yapılacak” dedi.

Ödemeler nereye yapılacak?

Ödemeler hak sahiplerinin banka hesaplarına yapılacak. Ancak IBAN numarası hata verenlerin ödemeleri PTT üzerinden gerçekleştirilecek. Daha önce yapılan açıklamalarda Kısa Çalışma Ödeneği’nin 17 Ocak 2021 tarihinden itibaren iki ay daha uzatıldığı bildirilmişti.

Exit mobile version