Son dakika okkalı zam geliyor! 1.808 TL olacak: Az önce açıklandı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, Temmuz ayı itibariyle köprü, tünel ve otoyol geçiş ücretlerine zam geleceğini belirtti ve özellikle Osmangazi Köprüsü’nün geçiş ücretinin 1808 liraya çıktığını ve bu artışın vatandaşları olumsuz etkileyeceğini bildirdi. Ayrıca, geçiş garantili köprü ve otoyollar için devletin ilk altı ayda 18 milyar 593 milyon lira ödediğini açıkladı.

BÜYÜK MALİ YÜK OLUŞTURUYOR

Hazine’nin yap-işlet-devret projeleri kapsamında, özellikle Osmangazi, Çanakkale, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Avrasya Tüneli gibi projeler için işletmecilere sağladığı garantiler büyük bir mali yük oluşturduğu ifade edilerek  bu projeler için yapılan harcamaların yıl sonuna kadar artacağını ve Hazine’nin bu amaçla ödenek ayırmak zorunda kaldığı aktarıldı.

BÜYÜK ZAM GELİYOR

1 Temmuz itibariyle yapılacak kur ayarları ile birlikte, Osmangazi Köprüsü’nde geçiş ücretlerinin 1808 TL’ye, Çanakkale Köprüsü’nde 740 TL’ye, Avrasya Tüneli’nde 213 TL’ye ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde 180 TL’ye yükseleceği belirtiliyor. Yavuzyılmaz, bu geçişler için her araç için ek fark ödemelerinin olacağını da ifade etti.

Exit mobile version