Son Dakika! ÖTV Oranları Değişti, Cep Telefonları 354 TL Daha Ucuz!

Gelişen teknoloji insan hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor. Teknolojik gelişmeler gündelik hayatımıza direkt olarak etki ediyor. Hatta öyle bir hale geldi ki, bazı ürünler hayatımıza girmeden önce nasıl yaşadığımızı unuttuk. Bunun en can alıcı örneği olarak cep telefonlarını verebiliriz.

Cep telefonları teknoloji de yaşanan gelişimler birlikte artık yalnızca telefon olmaktan çok uzaktalar. İnsanlığın belki de teknolojideki devrimi diyebileceğimiz bilgisayarlar hayatımıza girdiğinden beri her şey çok farklı. Şimdi ise o bilgisayarları cebimizde taşıyoruz.

Gittikçe dijitalleşen çağımızda cep telefonları, bir lüks olmaktan çok vazgeçilemez bir ihtiyaç olarak karşımıza çıkıyorlar. Artık akıllı telefon dediğimiz cep bilgisayarları hem özel hayatımız hem iş hayatımızda getirdiği kolaylıklar ile harcamalarımızın ilk sırasında yer alıyor.

ÖTV matrahı düzenlendi

Cep telefonu satışlarındaki özel tüketim vergisi (ÖTV) matrahında yeniden düzenlemeye gidildi. Vergi oranlarında herhangi bir değişim olmazken, vergi dilimine giren telefonların fiyat skalalarında değişim meydana geldi. Telefonların satış fiyatlarında düşüş sağlayan bu değişim ile birlikte bazı telefonların 354 Türk Lirası daha ucuza satın olmak mümkün olacak.

Resmî Gazete aracılığıyla kamuoyu bilgisine sunulan Özel Tüketim Vergisi’nde matrahlarda yapılan önemli değişiklikleri içeriyor. Resmî Gazete’de yayımlanan matrah değişikliğine göre değişimler şu şekilde oldu:

Nispeten ucuz telefonların fiyatlarında daha çok indirim sağlayan yeni gelişmeden önce uygulanan matrah ise şekildeydi:

Yapılan yeni düzenleme çerçevesinde, satışa sunulan cep telefonlarında 354 TL ve altında indirimler olacak. Yapılan bu yeni matrah düzenlenmesiyle yerli üretimin teşvik edilmesi planlanıyor. Tüketicinin ise lüks yerine uygun ürünlere yönlendirilerek ithalatın azaltılması amaçlanıyor.

Exit mobile version