Son dakika: Rusya’da konser salonuna saldırı düzenlendi! Onlarca ölü ve yaralı var

Son dakika haberine göre, Rusya’da konser salonuna silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonucunda onlarca kişi hayatını kaybederken, çok fazla kişi de yaralandı.

Son dakika… Rusya’nın başkenti Moskova’da “Crocus City Hall” adlı bir konser salonuna silahlı saldırı düzenlendi. Saldırganlar kurşun yağmuruna tuttu. Feci olay sonucunda ilk belirlemelere göre 40 kişi hayatını kaybetti, 100’den fazla kişi de yaralandı. 9 bin kişilik konser salonunda saldırı sonucunda yangın çıktı. Diğer yandan Rusya ve ABD’den saldırıyla ilgili ilk açıklamalar da geldi.

SALDIRI SONRASI YANGIN ÇIKTI

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, saldırı sonucunda ölü ve yaralıların olduğu görülüyor. Rus basını saldırının yapıldığı salonda yangın çıktığını duyurdu. Konser salonunun yer aldığı binada yangın da çıkarken olay yerine çok sayıda güvenlik gücünün sevk edildiği bildirildi.

ÇOK FAZLA ÖLÜ VE YARALI VAR

Rus basınında yer alan haberlere göre saldırıda ilk belirlemelere göre 40 kişinin hayatını kaybettiği, 100’den fazla kişinin de yaralandığı bildirildi. Konser salonundaki 100 kişi tahliye edildi. Saldırının ardından yangın çıkan binaya ekiplerin müdahalesi devam ediyor. Moskova Bölge Valisi Andrey Vorobyov, olayın hemen ardından bir kriz merkezi kurulduğunu duyurdu. Güvenlik çemberine alınan bölgedeki tüm etkinlikler de iptal edildi. Saldırganların yakalanıp yakalanmadığı bilinmiyor.

“GÖRÜNTÜLER ÇOK KORKUNÇ”

Yaşanan saldırıya ‘terör saldırısı’ olarak nitelendiren Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada “Tüm dünyanın bu saldırıyı kınaması gerekiyor” denildi. ABD’den gelen açıklamada ise “Görüntüler çok korkunç ve izlemesi zor. Korkunç silahlı saldırının kurbanlarının acısını paylaşıyoruz, zor bir gün” ifadeleri kullanıldı.

Exit mobile version