Editörün SeçtikleriEkonomi

Son dakika: Şeref Oğuz’dan asgari ücrete ara zam açıklaması geldi!

Milyonlarca emekli ve asgari ücretli çalışanın geçim sıkıntısı, Temmuz ayında yapılacak olası bir zamla ilgili belirsizlikle devam ettiği bilinirken İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) Nisan ayı verilerinin ardından, hükümetin yaklaşan kararı merakla beklendiği ifade edildi. Bu doğrultuda asgari ücrete yılda tek zam yapılacağı Bakan Işıkhan tarafından belirtilmişti. Önce ki gün Bakan Işıkhan açıklamalarında asgari ücret zammını belirleken 1 yıllık olarak belirlediklerini ifade etti.

KULİS BİLGİLERİ PAYLAŞILDI

Ankara kulislerinden önemli bilgileri paylaşan Ekonomi Gazetesi yazarı ve ekonomist Dr. Şeref Oğuz, asgari ücretle ilgili kritik gelişmeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Oğuz açıklamalarını ekonomim.com’a yaptı ve Türk-İş’in açıkladığı açlık sınırının altına düşen asgari ücret konusunda uyarılarda bulundu. Ayrıca Oğuz açıklamalarında hükümetin artış yapmak zorunda olduğunu ifade etti.

Dr. Şeref Oğuz açıklamalarının devamında hükümetin yerel seçimlerde aldığı uyarı sonrası varlığının sorgulanır hale geldiğini belirterek iktidarın, halkın tepkileri ve işsizlik nedeniyle asgari ücreti artırma zorunluluğu bulunduğunu ifade etti.

EYLÜL’DE ZAM YAPILABİLİR Mİ?

Asgari ücretle ilgili spekülasyonlar üzerine konuşan Oğuz yaptığı değerlendirmelerinde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in karşı olabileceğini ancak son sözün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın olacağını ifade ederek asgari ücretin artırılması özel sektöre yüklenerek finanse edilebileceğini vurguladı.

Hükümetin asgari ücretle ilgili çalışmalarının Eylül’e kadar sürmesi beklendiği de paylaşılarak Şeref Oğu açıklamalarında enflasyonun baz etkisiyle düşmesinin ardından asgari ücrette düzenleme yapılacağını ve bu durumun işverenleri rahatlatacak ve hükümetin adım attığını göstereceğini aktardı.

Hükümetin masasında asgari ücretle ilgili 4-5 farklı çalışma bulunduğu belirtilerek çalışmaların Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulmak üzere seçenekler oluşturduğu da ifade edildi.